Spiken i Björklöven-kistan var kanske VIK:s 4–0-mål fem minuter in i tredje perioden. Jacob Tenemyr och Andreas Frisk kom i en två-mot-en-situation. Frisk och Tenemyr klapp-klapp-spelade innan den sistnämnda rakade in pucken bakom Adam Werner i Löven-buren. Det var Andreas Frisks tredje poäng för kvällen.

– Det har känts som att det både för mig och laget kommer lite retroaktivt. Jag själv har kanske inte haft så många lägen men spelat fram en del spelare som skjutit i ramen eller dylikt. Det var lite på tiden att det blev en ketchup-effekt, säger Frisk.

Den fjärde poängen kom när Conny Strömberg vidarebefordrade Frisks passning till Dan Pettersson - ett mål som innebar 6–0.

– På det stora hela så gör vi en jättebra match. Vi måste komma ihåg att det fortfarande bara är en match och att vi står kvar på två bortasegrar, vilket är för lite. Men nu har vi åtminstone vunnit den senaste och har något att bygga vidare på.

Segern mot Björklöven var, som Frisk säger, VIK:s blott andra trepoängare hemifrån under 2017/18-kampanjen och Frisk medger att det underlättar att sätta sig på bussen med tre färska.

– Från att vi åker till vi är hemma är det tolv timmar. Självklart är det lite skönare att ha en vinst med sig.

vik