Matchandet inleddes i onsdags med hemmamatchen mot AIK. Kommande matcher är Timrå borta, i kväll, Oskarshamn hemma, söndag, Södertälje borta, onsdag, och Björklöven hemma, nästa fredag.En som trivs när det är mycket matcher är VIK:s rutinerade back Andreas Frisk.

– Man spelar hellre matcher än tränar, så är det. Det är bara roligt när det är intensivt med matcher, säger Andreas Frisk.

– Speciellt den här veckan är speciellt roligt med tanke på att vi mötte AIK hemma i onsdag. Vi spelar borta mot serieledaren i morgon, läs fredag, och sedan väntar derby hemma mot Oskarshamn på söndag. Det behövs ingen extra laddning för dessa matcher.

Så här långt har Andreas fått stort förtroende av tränaren Roger Forsberg. Det märks på speltiden. Andreas spelar i snitt 22,48 minuter per match. Med detta är han den spelaren som har fjärde mest speltid i Hockeyallsvenskan efter sju omgångar.

– Jag försöker alltid förberedda mig på bästa sätt för att orka spela så mycket som jag får göra. Sedan är det svårt att veta i förväg hur mycket man kommer att få spela.

Med tanke på din speltid, tänker du efter hur du agerar på isen?

– Inte i första perioden och första hälften av andra perioden. Märker man att man får mycket speltid får man försöka anpassa sig efter det. Det enklare att spela mycket om vi har stort puckinnehav jämfört med om det blir mestadels försvarsspel där man får jaga pucken istället, svarar Andreas.

Efter fem raka förluster så bröt VIK den dystra sviten med segern mot AIK. Nu ska ytterligare en dyster svit försöka brytas mot Timrå. Nämligen att VIK tar första poängen på bortaplan i höst.

– Vi har inte snackat något speciellt om det hittills att poängen har uteblivit på bortaplan. Frånsett insatsen mot Almtuna så har vi presterat bra mot Modo, Pantern och Tingsryd, men inte fått med oss några poäng.

– Ska vi kunna lyfta i tabellen måste vi börja plocka poäng på bortaplan. Hittills har vi tagit sju av nio poäng på hemmaplan och det är bra.

I kväll väntar alltså serieledaren Timrå på bortaplan där Jonathan Dahlén gör sin första match sedan han återvände från Vancouver.

Vad kommer krävas för att det ska bli poäng?

– Det gamla vanliga. Vi får inte stå på hälarna i början, utan att vi är redo och att kommer ut med bra självförtroende. Jag har inte sett så mycket av Timrå, men de verkar vara ett ungt lag med skickliga spelare, svarar Andreas Frisk.