– Det suger, suckar försvarsspelaren Erik Gustafsson några minuter efter slutsignalen.

Hans lag hade då tryckt på under i stort sett hela slutperioden för att hämta ikapp det 2–3-underläge man fått tidigt i den tredje perioden. Förre VIK-spelaren Kalle Östman låg bakom det ledningsmål som visade sig bli matchvinnande. Hans skott genererade inte tre men fyra returer och till slut fick Sebastian Benker pucken igenom Emil Kruse.

– Jag hamnade bakom Kruse där, vi måste städa upp bättre i det läget, säger Gustafsson.

Artikelbild

Med knappa halvminuten kvar, efter intensiv VIK-press under egentligen hela perioden, kunde Västerås punktera matchen fram till 4–2.

– Det är frustrerande just nu. Jag tycker att vi är ett bättre lag än Västerås över lag men vi får inte ut det på isen, säger Erik Gustafsson.

Matchen mot Västerås var hemmadebut för återvändande Victor Öhman. Han stod för en 1+1-meny mot AIK i måndags och mot Västerås blev det en till. Målet kom till på det sätt som vi sett honom näta på förr. I fem mot tre-spel fick han skjuta gånger tre och en febrilt kämpande Marcus Dahlbom i bortaburen fick slutligen kapitulera. När VIK sedan jagade kvittering i slutskedet fick Öhman ånyo pucken i favoritläget men den gled av hans klubba.

– Det vill sig inte riktigt för oss. Samtidigt får vi inte bjuda på mål på det sätt vi gör, menar Gustafsson.

Artikelbild

| Victor Öhman var tillbaka i PTH och gjorde som han brukar – mål i power play.

VIK stod för en riktigt bra inledning. Man körde över Västerås första sex-sju minuterna men mattades sedan av något. Dock såg man ut att gå till pausvila i ledning sedan Philip Rondahl styrt in Kevin Schulzes PP-skott. Men med femton sekunder kvar kvitterade Isac Skedung efter att Jens Holmström tagit för god tid på sig med pucken på Kruses farstukvist.

– Kvitteringen var tung att åka på såklart men vi hade ändå en bra känsla efter första. Sedan får de lite turligt in ett snabbt ledningsmål, säger Gustafsson.

Det var ett dråpligt sådant. Återigen kom VIK ut piggt, inte synbart påverkade av den sena kvitteringen. Men en rensning från en bortaback styrdes på huvuddomare Richard Magnusson och gav en framstormande William Wikman fritt läge från vänsterkanten. Wikman stod visserligen för en fin prestation och ett kvickt skott men den ville nog en annars bra Kruse ha tillbaka.

Förlusten gör att VIK:s läge i botten av den allsvenska tabellen spetsas till än mer.

VT:s pressläggning gjorde att vi inte hann med kommentarer från tränarhåll. Se vt.se för kommentarer från tränarna.