"Gäller att ha huvudet på skaft"

Seriefavorit: Modo. VIK:s premiär: Modo, på bortaplan. Det kan vara tuffast möjliga men VIK ser också möjligheterna i premiären.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-09-19 18:00

– Jättesvårt att veta var vi står och förmodligen kommer man inte vara så mycket klokare efter fredagens match, heller. Det enda vi vet då är om vi har vunnit eller förlorat.

VIK:s tränare Mattias Karlin har gjort sig känd för att ha ett pragmatiskt förhållningssätt till enskilda matcher – det är alltid bara tre poäng i potten – och premiären borta mot Modo på fredagen är inget undantag. Trots att det är en av de stora drakarna på bortaplan och att den spelas i hans hemstad.

– För oss gäller det att ha huvudet på skaft och inte dribbla på fel ställen, flänga runt eller ta en massa konstiga beslut. Gör vi saker rätt så har vi alla chanser i världen att vinna, säger Karlin.

Modo har byggt vidare på den satsning man inledde ifjol med Björn Hellkvist som anförare bakom bänken och välmeriterade backen Tobias Enström på isen. Men med tunga namn kommer också en stor press och inför många framgångstörstande Öviks-bor kan premiären bli en tuff nöt att knäcka för hemmalaget. Lägg därtill ett VIK som ämnar göra livet surt för dem.

– Fokus ligger på att göra en bra insats och försöka få med oss så många poäng som möjligt. Modo är ett bra lag men vi ska försöka störa dem.

Kvar i Västervik är dock en skadad trojka: backarna Adam Plant och Henrik Malmström missar matchen, precis som forwarden Rob Bordson. Det betyder sju backar och 13 forwards ombytta för VIK.

Sporten direktrapporterar från VIK:s premiär med start 18:45. Matchen i Fjällräven Center startar klockan 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!