Senaste nytt i VIK-truppen är Sportens uppgifter om att amerikanska duon Jake Randolph och Peter Krieger ska ha skrivit på för klubben. Uppgifter som också backas av Minnesota-baserade tidningen Duluth News Tribune. Den modell som visade sig vara positiv för VIK förra säsongen, med utvecklingsbara unga svenska spelare i ett block av truppen och utländska etablerade spelare i ett annat, verkar vara den man går efter även inför säsongen 2019/20. På forwardssidan har Adrian Elefalk (19) och Erik Aterius (20) kontrakterats och anslutit till en uppstättning som dessutom innehåller Jacob Bjerselius (20) och Ken Jäger (20). Från University of Minnesota-Duluth hämtas, enligt uppgifter till Sporten, Peter Krieger, en center/ytterforward som skjuter till vänster, mäter 180 centimeter och väger 84 kilo, enligt Eliteprospects.com.

Under sin fyra år långa college-karriär noterade han 87 poäng (29+58) på 154 matcher. Hans två första collegeår spenderades på University of Alaska-Fairbanks men det blev ett lyckat byte då Minnesota-Duluth tog hem mästerskapet under båda hans säsonger där.

Det andra nyförvärvet som enligt uppgiftslämnare är klar för VIK är Jake Randolph. Han har liknande siffror från college, 97 (27+70) på 140 matcher. Randolph, en 175 centimeter lång och 87 kilo tung ytterforward, har också spelat 75 proffsmatcher i ECHL med 27 poäng som facit. Randolph är precis som Krieger vänsterskytt. Uppgiftslämnaren menar vidare att det är "otroligt att VIK kunnat värva dem för så lite pengar". Georgsson kommenterar uppgifterna:

Artikelbild

– Det är två spelare jag har koll på och har fått tips om. Det är allt jag kan säga just nu.

Det leder samtalet in på hur han arbetar med truppbygget just nu.

– Eftersom vi måste vända på varje krona kan vi inte vara med och slåss om spelare många andra klubbar är ute efter. Etablerade svenska spelare i 25-årsåldern har vi inte en chans att få hit. Det gör att vi får titta på andra ställen, såsom collegeligorna. Det är utländska spelare och unga svenskar som vi kan locka till oss.

Hur är status med Kellen Jones och Darren Nowick?

– Dörren där är inte helt stängd åt något håll. Vi har fått vissa indikationer på att det finns andra anbud men intresse finns definitivt.

Positivt för Georgsson och VIK är de pengar VIK får då Emil Wahlberg har skrivit på för IK Oskarshamn, något Sporten avslöjade redan 12:e april.

– Vanligtvis brukar det landa kring 300.000 och de pengarna behövs såklart, säger Georgsson.

Kan ni skära mer i spelarbudgeten?

– Inte mer än vi gjorde i fjol, om vi ska spela i den här serien. Skär vi mer är vi på samma nivå som topplagen i division ett, skulle jag tro.