Under fredagen kom VIK och Victor överens om över ett kontrakt över nästa säsong i Hockeyallsvenskan.

23-årige Victor Wänghult, som har Skövde IK som moderklubb, kom till VIK från Kumla HC i Hockeyettan strax innan transferfönstret stängde i februari. Han svarade för fem assist på sex grundseriematcher i VIK.

Victor har spelat seniorhockey i Skövde, Tibro och Kumla och har producerat imponerande 174 poäng under de senaste fyra säsongerna.

– Victor har verkligen kommit in och tagit för sig på denna korta tid han varit här. Han har fina verktyg i sin låda och vi tror att utvecklingspotentialen är stor. Vi är glada att Victor väljer att spela med oss nästa säsong, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

Victor Wänghult säger så här om sin första tid i VIK i pressmeddelandet:

– Jag har trivts otroligt bra här. Sen har jag fått mycket förtroende av tränarna Mattias Karlin och Mikael Johansson och fått en bra roll. Kul att jag får komma upp och spela mitt spel, det gör att man vågar istället för att åka runt och vara rädd att göra misstag.

Förutom Wänghult även Jacob Bjerselius, Ken Jäger, Victor Öhman, Henrik Malmström, Erik Ullman, Kim Johansson och Niklas Folin kontrakt över nästa säsong.

vik