LÄS OCKSÅ: Cmore satsar på försäsongen – då kan du se VIK

Den populäre målvakten kommer ursprungligen från Tranås och det är där han kommer att vara verksam under den kommande säsongen. På fredagen presenterades han som ny målvaktstränare hos moderklubben.

"Målet har hela tiden varit att komma tillbaka och spela. Men av olika anledningar blev det inte så. Det blir en bra lösning nu ändå. Jag har på senare år utbildat mig till målvaktstränare och har gjort klart alla utbildningar utom den sista. Siktet har varit att bli tränare efter karriären och jobba vidare med målvakter.", säger Jonas Fransson till Tranås AIF:s hemsida.

Tranås hör hemma i division ett och målvaktsparet Victor Johnson och Fredrik Bergvik får alltså meriterad assistans under säsongen.

"Det ska bli väldigt roligt att komma hem igen och kunna bidra till min moderklubb. Jag är jättetaggad. Jag har kollat lite statistik på Victor Johnson och Fredrik Bergvik och tycker det ser bra ut. Jag har bara hört gott om dem att det är hungriga målvakter som vill utvecklas.", säger Fransson till klubbens hemsida.