Målvakter: Viktor Östlund och Emil Kruse

Kommentar: För en månad sen hade VIK bara Viktor Östlund på kontrakt. Strax därefter spikade man sitt målvaktspar genom att låna in Emil Kruse från Rögle. Ett stabilt tandem som säkerligen kommer att ge varandra en ordentlig match om arbetsbördan.

Backar:

Artikelbild

Den andre maj skrev jag följande:

"Läget just nu:

Wahlberg–NY

Gustafsson–Folin

Artikelbild

NY–NY"

Sedan dess har Andreas Frisk förlängt samtidigt som Erik Ullman och Kim Johansson presenterats. De sex backar som nu är kontrakterade ordnar jag hierarkiskt såhär:

Artikelbild

Wahlberg–NY

Frisk–Folin

Gustafsson–Ullman

Johansson–Johan Svensson, VIK-junior

Kommentar: Alltså letar VIK gissningsvis efter en så kallad toppback, som slukar mycket istid och driver på backsidan. Jag skulle tro att de letar i Nordamerika efter en spelartyp liknande Nolan Zajac, som nyligen kritade på för IK Oskarshamn.

Forwards:

Förra rapporten, andre maj:

"Första: NY–NY–NY

Andra: Lindqvist-Hansen–NY–NY

Tredje: Alba–Gustavsson–NY

Fjärde: Bjerselius–Rodensjö–NY+NY (13 forwards)"

Fem forwards då – nio nu. Dessutom utgick jag nästan från att Joacim Hedblad skulle fortsätta när förra rapporten avlades. Säkra kort har varvats med spännande jokrar och om jag ska sätta ihop potentiella kedjor ser det ut som följer:

Första: Desjardins–NY–NY

Andra: Hedlund–Suchý–Holmström

Tredje: Alba–Gustavsson–Lindqvist-Hansen

Fjärde: Bjerselius–Rodensjö–NY+NY

Kommentar: Det går såklart att argumentera för att både tre och fyra spelare placerats för högt eller lågt i min skiss men någonstans måste man ju börja. Gabriel Desjardins har pappret och meriterna som krävs för att bogsera ett lags offensiv och både Mikael Hedlund och Filip Suchý känns som intressanta kort – som visserligen kan slå fel. Sportchef Emil Georgsson har varit tydlig med att man fortsatt är ute efter spets och kikar man på mitt utkast här ovan förstår man att jag håller med.

Tränare:

För en månad sedan, precis som nu, är den assisterande tränarposten vakant. Sporten kunde för en tid sedan avslöja att Mikael Johansson, Karlins kollega från Mora, är högaktuell för den tjänsten. Än är inget bekräftat dock.