– Det är klart att man känner att det var ett tag sedan man gjorde mål, men samtidigt är det inget jag funderade jättemycket på. För min del är det viktigare att göra bra prestationer, säger Hedblad.

I den senaste hemmamatchen, mot Södertälje i onsdags, missade VIK-ikonen Hedblad öppet mål vid ett tillfälle då VIK tryckte på för ett ledningsmål. En i raden av lagets missar den kvällen. Revanschen kom uppe i Umeå, då Hedblad satte VIK:s två första mål i 6–1-krossen.

– I början av säsongen fick jag in ett par puckar men sen gick det lite tyngre ett tag. Den senaste tiden tycker jag dock att jag börjat få bättre fart i både huvud och ben och skapat en hel del lägen, bara att pucken inte suttit. Såklart skönt att göra ett par viktiga mål igen, erkänner forwarden.

Det andra målet kom i ett kritiskt läge i matchen. Hemmalaget Björklöven hade fått snurr på sitt anfallsspel efter en impotent första och ett mål hängde i luften. Då stack VIK upp, tackade påpassligt för ett misstag från en hemmaback och utökade ledningen till 2–0.

– Både Georgsson och "PG" (Pierre Gustavsson) gjorde ett grymt jobb innan jag fick pucken så det var bara att sätta dit den, menar Hedblad.

Fem minuter in i första perioden hade han gett VIK ledningen då han styrde in ett Oskar Drugge-skott från blålinjen.

– När jag såg att pucken kom upp på backplats så såg jag till att ta mig in på mål så fort som möjligt och försöka få en klubba på den. Det är väl en blandning av tur och skicklighet.

Segern i Umeå var VIK:s femte viktoria på sex försök mot Björklöven. Ett intressant facit - och något att ta med sig i kommande möten. Lagen ställs mot varandra ytterligare två gånger under grundserien.

– Det sitter någonstans i bakhuvudet och vi vet att vi brukar göra bra insatser där uppe. Det gör att vi går in i matchen med en bra känsla.

På måndagens träning var Victor Öhman ombytt och på is men deltog bara sporadiskt i träningen. Tony Pappila var med laget i Umeå i lördags men spelade redan i söndags med Lindlöven, som slog Forshaga med 4–1. Pappila noterades för en passningspoäng.