Björklöven har, efter nio omgångar, varit seriens klart största negativa överraskning. Umeålaget har precis som VIK skrapat ihop åtta poäng och faktum är att lagen har haft väldigt liknande problem.

Skott, skott, skott – men ovanligt få mål.

– Det är bara viktiga matcher hela tiden nu. Björklöven är precis som vi ett hårt arbetande lag som hittills inte fått utdelning för det. Vad jag förstått har de nästan bara varit inblandade i jämna matcher, konstaterar Mikael Johansson, assisterande tränare.

En snabb titt på statistiken visar att Björklöven gör mål på 6.08% av skotten medan VIK ligger ännu lägre, på 5.77%.

Alltså precis drygt ett mål på var tjugonde avlossat skott.

– Det kan ju bli en 0–0-match, skrattar Johansson.

Innan han ångrar sig:

– Nae, det ska det inte alls bli. Vi ska sätta dit våra chanser när de uppstår. Jag har varit med om det här hundra gånger tidigare under karriären både som spelare och tränare och det viktiga är att inte stressa upp sig.

Börjar det inte bli lite pressande?

Klart att det är surt att förlora så mycket som vi har gjort. Men samtidigt gäller det att ha tron på det, vi har trots allt varit med i alla matcher.

Men hittills har det ju kvittat om ni spelat bra eller dåligt. Pucken har inte gått in oavsett?

Så har det varit. Fast särskilt när vi skapar chanser kan vi inte stressa upp oss. Det hade varit mycket värre om vi inte hade skapat något. Nu känns det mest som det har gått lite tillfälliga troll i det.