Hårdare träning har lyft VIK-backen

Hårdare träning över lång tid börjar betala av sig för VIK-backen Kim Johansson.

Kim Johanssons hårda slit börjar betala sig.

Kim Johanssons hårda slit börjar betala sig.

Foto: JOHAN LÖF

Ishockey2019-11-12 19:00

En av säsongens positiva överraskningar i VIK är det offensiva spel Kim Johansson bidragit med. Med sina sex mål och fem assist är han med i toppen av den interna poängligan.

– Jag försöker att inte kolla på det så mycket utan ser det som ett kvitto på att jag gjort ett bra jobb under en längre tid. Det speglar inte vad jag gjort de här drygt 15 matcherna utan snarare det jobb jag lagt ner under många år. Jag har tränat mycket och börjar få betalt för det nu, säger Johansson.

För tränat hårt har han inte alltid gjort, enligt sig själv.

– Jag har haft en bakgrund av att alla trott att jag varit en lat kille som inte gjort jobbet. Haft det ryktet hemma (i Luleå), polletten trillade ner i början på J20-tiden. Jag hade kondition som en missbrukare men när jag lämnade Luleå var jag topp tre i a-laget på den biten. Nu orkar jag spela mitt spel, vara konstruktiv och fatta rätt beslut.

Inför onsdagens drabbning mot serieledande BIK Karlskoga säger Johansson såhär:

– Man känner till dom flesta i ligan nu och dom har många skickliga forwards, det gäller att vara på tå och spela enkelt från egen zon. Inte fastna i egen zon, då kommer det smälla. Vara noggrann, chippa ut och inte för konstruktivt.

Och för att VIK över tid ska kunna slåss om en slutspelsplats:

– Det gäller för oss att hitta en stabilitet där vi har chansen att vinna varje match. Så var det ifjol, vi var inte på topp hela tiden men hade i princip chansen att vinna varje match.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om