LÄS MER: En av årets bästa av VIK

LÄS MER: Betyg: VIK-trion som var bäst

– Grymt.

Det är det första ordet Erik Ullman säger efter 4–1-segern mot Pantern. Han utvecklar.

– Jag tycker det kändes stabilt. Vi hade en bra känsla med oss in från matchen mot Oskarshamn och har en jäkligt bra känsla i gruppen just nu, så det är bara att jobba vidare på det.

Med fem matcher kvar av grundserien ter sig slutspelshoppet allt mer realistiskt för de rödblå. I och med vinsten är VIK uppe över strecket, men de två huvudkombattanterna Björklöven och Södertälje spelar först på onsdagskvällen.

– Det är klart vi tittar uppåt, säger man nåt annat så ljuger man. Vi får jobba på och se hur långt det tar oss, men vi får inte slappna av på något sätt utan komma till jobbet varje dag är det som gäller, säger Ullman.

Som fortsatte sin offensivt produktiva säsong med två nya mål mot Pantern.

– På det första fick jag en fin passning av Pierre (Gustavsson) och på det andra (ett stenhårt slagskott) var det bara att blunda och skjuta som gällde. Kul att det gick vägen idag, ler Ullman.

En som också gjorde avtryck i VIK-laget mot Pantern var debuterande ytterforwarden Victor Wänghult. Ett sent sjukdomsfall på Philip Rondahl öppnade upp en plats i ordinare laguppställningen för den nyanlände västgöten, som kamperade ihop med Ken Jäger och Victor Öhman.

– Skitkul att spela, såklart. Jag fick förtroende direkt och det är så man vill ha det, säger Wänghult.

Som fortsatte med det han gjort i division ett och Kumla under säsongen – göra poäng. Två assist blev facit i VIK-debuten.

– Vi skapade en hel del i våran line, och även i power play. Roligt att vara här, jag har blivit välkomnad på ett bra sätt och förhoppningsvis har vi fler än fem matcher kvar att spela, säger Wänghult, som assisterade till såväl Kellen Jones 1–0-mål och Victor Öhmans 3–0.

Nämnde Ullman pangade in 4–0 mitt i matchen och Panterns reducering till 4–1 påverkade inte matchbilden nämnvärt. Det här var VIK:s kväll.

– Jag har varit här som motståndare, både i ettan och tidigare under säsongen när jag spelade med Karlskrona, men det är helt klart roligare att vara hemmalag. Det blir bra drag och inramning, säger Victor Wänghult avslutningsvis.