– Jag är oerhört stolt över arbetsmoralen. Vi offrade oss. Vi såg till att ligga rätt i banan och var på rätt sidan av pucken i större delar av matchen. Vi visste att vi mötte ett bra lag och därför spelade vi lite annorlunda, säger VIK:s tränare Mattias Karlin.

Första perioden blev målrik eftersom den bjöd på fyra mål.

Modo tog ledningen två gånger om, men båda gångerna kunde VIK kvittera. Först genom Emil Alba i numerärt överläge och sedan genom Erik Nyström som styrde in pucken.

Det var hemmalaget som inledde matchen bäst, men under andra hälften av perioden var det nästan bara VIK för hela slanten i och med att laget förlade spelet i anfallszonen under längre sekvenser. Ett flertal bra målchanser skapades.

– Vi började lite trevande eftersom vi visade lite för mycket respekt, men det är ganska naturligt i och med att vi spelade mot seriefavoriten. Efter halva perioden kändes det som vi släppte ner axlarna.

I andra perioden blev det bara ett mål och det svarade VIK:s Alexis Binner med ett skott från blålinjen när han gjorde 3–2.

Det blev mycket försvarsspel i andra perioden för VIK eftersom laget drog på sig tre utvisningar. VIK försvarade sig på ett bra sätt i de numerära underlägen samtidigt som Adam Vay i målet uppträdde stabilt.

Även i tredje perioden fick VIK inrikta sig på försvarsspelet och under första tio minuterna gjorde laget det riktigt bra. Återigen drog VIK på sig en del utvisningar och det gjorde att Modo kunde öka trycket.

– Vi visste att det skulle bli så. Tyvärr slank det in en puck i slutet.

Till slut kom utdelningen för hemmalaget när Daniel Sylvander kvitterade till 3–3 med drygt tre minuter kvar.

Mattias Karlin ville att målet skulle videogranskas för spelare i målgården, men det var inte domarna intresserade av.

– Vi har kollat på situationen efteråt och vi vidhåller att de har en spelare i målgården som stör Adam Vay. Vi har inte pratat med domarna, men är ganska sugna.

Nu blev det VIK som fick sista ordet i och med att Peter Krieger kunde slå in segermålet till 4–3 drygt tre minuter in i förlängningen.

Victor Öhman fick ta emot en tuff tackling i slutet av andra perioden och det gjorde att han inte kunde fortsätta matchen.

– Det är tveksamt om han spelar måndag. Man har pratat om att man ska ta bort de sena tacklingarna och det här var en sen tackling. Vi spelade inte bara mot Modo, utan även mot domarna, menar Mattias Karlin.

Hemmapremiär för VIK är det på måndag när Västerås kommer på besökt till Plivit Arena.

Mål och pass, VIK: Alexis Binner 1+1,  Emil Alba 1+0, Erik Nyström 1+0, Peter Krieger 1+0, Victor Öhman 0+1, Kim Johansson 0+1, Erik Ulllman 0+1, Jacob Bjerselius 0+1, Adrian Elefalk 0+1, Darren Nowick 0+1.