LÄS MER: Han kan tänka sig viktiga rollen

LÄS MER: Jens och amerikanerna – lyckad kombo

LÄS MER: Det här vill Karlin se i cupen

Ja, det är såklart den vanliga gamla försäsongsvisan som gäller även denna hösthelg. På hockeyfronten intet nytt, utan det är spelsystem, formationer, lufta folk, hitta roller, backcheck, forecheck och för lite cross-check som gäller den här tiden på året. Jag köper det. Men: nog finns det saker att spela om för VIK.

Jag minns förra årets Sandströms Trophy: dåligt upplägg, dåligt marknadsfört, uselt spel. Och de som hade släpat sig till hallen för att se det profilfattigaste (?) VIK-laget på bra länge gick därifrån med en känsla av att det här ju faktiskt inte verkade så kul.

I år är känslan, jämfört med för ett år sedan, helt annan. Det är exotiska namn (Darren Nowick från Long Beach, Kalifornien ska spela och bo i Västervik, till exempel), slug och uppburen tränarduo och – inte att underskatta – laget har fått en pigg start på försäsongen. Tre matcher och tre vinster. Det gör saker med vibben.

Folk snackar hockey på stan igen. Hur är Kellen Jones? Vem tar förstaspaden? Ska Pierre Gustavsson ta klivet upp i hierarkin i år? Folk, jag med förstås, har frågor och är nyfikna på svaren. VIK intar ikväll PTH-isen för första matchen sedan den där betydelselösa kvalserie-epilogen mot Västerås i mitten på april. Dörrar, fönster och vitvaror har bytts ut sedan dess – och jag hoppas att VIK, försäsongsslitna till trots, har sinnesnärvaro nog att uppfatta och anamma den gryende hockeyfeber som råder i Västerviks hockeykrets.

För, som jag sagt innan: det är nu känslan sätts. Gamla stötar och unga kisar skaffar sig favoriter. Fans bestämmer sig för om det blir säsongskort i år också.De tidiga förhandstipsen är redan ute och jumboplatsen har i de allra flesta vigts åt VIK. De kommer inte att slå någon tyckande expert på fingrarna i augusti men de kan åtminstone visa tendenser åt vart det barkar hän.