Ett drygt 50-tal av de cirka 600 medlemmarna i klubben hade tagit sig till mötet. En av de allra hetaste potatisarna på förhand var såklart huruvida sittande ordföranden Per Embretsen skulle sitta kvar. Sporten har tidigare berättat om att han står åtalad för misshandel. Rättegång väntar i september. Embretsen förklarar.

– Jag kan ju bara stå här och säga att det är inget bra, det som har hänt. Jag ångrar det jag har gjort men jag måste gå vidare. Det får ta den tiden det tar, sedan är det bara att gå vidare. Jag vet vad folket nära mig tycker och jag har min familj som har backat upp mig också.

Han menar att det inte påverkade honom i beslutet att fortsätta som ordförande för VIK. Han berättar om resonemanget bakom.

– Det har varit ett tufft år men jag känner att jag brinner för det. Jag fick frågan så folk tycker man gjort ett bra jobb. Det ska bli roligt att köra ett år till.

Klubbens ekonomi diskuterades flitigt under mötet och i budget gick att läsa att klubben siktar på att göra ett plusresultat på 1,9 miljoner kommande säsong. Något man måste för att klara licensen om ett år, förutsatt att man först och främst får sin handlingsplan godkänd av licennämnden, samt att kraven inte ändras.

– Vi kommer att dra i allting, material, allt. Följa upp varenda månad, vecka, det får inte handlas in någonting i stort sett. Sedan är det viktiga att folket kommer, säger Embretsen.

I budgeten går att läsa att man vill höja intäkterna från 18,342 miljoner till 20,220 miljoner kommande säsong. Utgifterna ska ner från 19,151 miljoner till 18,25 miljoner. Angående de höjda biljettpriserna, som Sporten skrivit om tidigare, sade föreningsutvecklaren Magnus Nilsson under mötet:

"Vi tror att vi tappar 2000 åskådare på de fyra matcherna mot IKO och Leksand, 500 per match. Vi tror att vi på 26 hemmamatcher kommer ta in 3,7 miljoner i intäkter på biljetter."

Det mest anmärkningsvärda på intäktssidan i budgeten var kanske att klubben har budgeterat med 1,4 miljoner i "extraordinära intäkter". Det centrala ligastödet höjs från 2,48 till 3 miljoner, sponsorintäkterna ska upp från 5,38 till 5,5 miljon och entréintäkterna från 3,831 till 3,9 miljoner.

På utgiftssidan är det inga större förändringar. Lönekostnader ska ner från 12,628 till 12 miljoner.

En medlem kritiserade klubben för att man gick till kommunen för att begära två miljoner om året fram tills det att en ny arena står färdig. Han menade att man inte tar hänsyn till äldreomsorgen. Magnus Nilsson svarade: "Det är inte vårt bekymmer", innan han förklarade hur man kommit fram till just siffran två miljoner.

"VIK hade 1449 åskådare i snitt ifjol, en beläggningsgrad på 63%. Tittar på närmaste klubbarna, 53% i Norrköping och IKO 75% med 2454 åskådare. Nu vet inte vi deras snittpris men om vi säger de hade, som vi, 99 kronor, så drar IKO in 6,3 miljoner i biljetter, Hästen 5,8. Det innebär att IKO tar 2,5 miljon mer, minst, och Hästen 2,1, mer i teorin. Hade vi haft en hall som tar 3000 med 2200 sittplatser som vi hade kunnat sålt för 170kr styck istället för 150kr med 63% beläggning så är det ett snitt på 1900 personer som ger en ökad biljettintäkt med 1,95 miljoner. Därifrån kom den siffran vi begärde av kommunen. Efter 15-1600 klarar inte kioskerna mer. Man blir kvar där man är. Snittåskådaren köpte för 44,46 kronor per åskådare och match den gångna säsongen. Har vi 1900 åskådare och lite fler kiosker och man fortsatt köper för 44,46 kronor per åskådare så höjer vi en halv miljon i intäkter."

Också sportchefen Emil Georgsson tog till orda under mötet där han berättade lite om sitt arbete, dels med fjolårstruppen men också med kommande säsongs trupp.

"Ett hårt arbete men kul också. Vi gjorde ett bra resultat, men har vi inte ekonomin med oss om ett år är det finito.", sade Georgsson.

Vidare berättade han att tre forwards och en back ska in och han sa också att "vi värvar inte utlänningar för att det är roligare utan vi måste gå våra egna vägar. Vi får acceptera att det är så."

Nya ledamöter i styrelsen blev Michael Ljungqvist, Malin Jonsson, Stefan Persson och Anders Wiman medan Jakob Nelson valdes in igen. Till suppleanter valdes Mattias Jildestad och Stefan Pettersson. Sittande valberedning bestående av Torbjörn Frisk, Rickard Gustavsson och Michael Nilsson valdes.