Från dag ett har han placerats som "tredjelänk" med Darren Nowick och Trevor Mingoia – med stor framgång. En miljö som gynnade alla. Här berättar Jens Holmström själv om vad det är som gör den trion explosiv.

– Till att börja med så är det otroligt bra killar. Det är alltid lite lurigt med nordamerikaner om de är här för sitt äventyr eller vad man ska säga. Det intrycket har jag inte alls fått av Trevor eller "Nowy".

– Sedan kompletterar vi varandra bra. Det är, inte än i alla fall, särskilt tydliga roller i vår formation. Det är inte så att Trevor ska skjuta hela tiden eller så utan vi fördelar jobbet bra emellan oss. Det är tre smarta spelare framför allt.

Hur fungerar dialogen med dem?

– Kanonbra. Det är killar som vill utvecklas hela tiden. Ibland kan jag fundera "varför passar han inte" eller något sådant, men då kommer jag på att jag skriker ju på fel språk.Nej, skämt åsido, ofta är det något enkelt som "hey, hey".

Jens Holmström har hunnit bli 27 år gammal och kommer närmast från tre säsonger i Troja/Ljungby, som degraderades från Hockeyallsvenskan efter kvalspel förra säsongen. Med sig därifrån har han hyfsade siffror – som han vill putsa på i VIK.

– Mitt jobb har ofta varit att komplettera mina kedjekamrater och hittills har jag fått chansen att göra det och det har gått bra. Sedan kan saker och ting ändras såklart men jag trivs bra i omgivningen och hoppas på fortsätta.

Hemmet är numera i Linköping, så till varje träning och match pendlar Jens – tillsammans med Mikael Johansson, assisterande tränare, också ny i klubben.

– Det är mycket nytt för många såklart men det verkar som att gruppen kommit ihop snabbt. Det är vettiga karaktärer och en bra mix, utan att det blir kaos.

Imorgon kväll kommer första chansen för Jens och hans lagkamrater att visa upp sig för sin nya hemmapublik. I bagaget finns tre segrar på tre försök.

– Visst, vi har vunnit de matcher vi spelat. Men det är fortfarande försäsong och tillfällen för tränare och spelare att prova sina grejer och hitta rätt i spelet. Sitter styrspelet? Stämmer kemin? Sådana grejer.

– Men självfallet vill vi vinna när vi spelar men det kommer inte att gå av sig självt, även om det är division ett-motstånd. Det är inte så många år sen Västervik och vi i Troja till exempel var nere i ettan så det skiljer ju inte jättemycket, säger Jens Holmström.

Innan han avslutar:

– Det vore kul med en hel del folk på läktaren.