Tian Västerviks IK har chansen att distansera sig rejält från Pantern – som ligger på elfte plats, fyra poäng bakom, inför matchen.

– Först och främst är det otroligt skönt att komma in i den här matchen som bäst i Kalmar län. Att veta att man har gjort en bra match innan stärker självförtroendet, säger Lindqvist–Hansen när han tänker tillbaka på lördagens 3–0-triumf.

Om tabelläget:

– Trots att det är en del poäng kvar att spela om för alla lag är det klart att vi siktar uppåt hela tiden. Det har vi gjort hela säsongen och allt annat vore dumt.

När han själv får fundera på vad som blir nyckeln för att nå topp åtta under avslutningen så kommer svaret hyfsat fort.

– Jag hoppas att alla i stan kan hjälpas oss att nå dit genom att stötta oss. Vi har fem av de sex sista matcherna på hemmaplan och är medvetna om att det kommer bli en jäkla fight då vi nästan uteslutande möter lag som slåss för sin överlevnad i botten. Ibland kan det nästan vara svårare än att möta AIK eller Oskarshamn.

Trots att VIK har haft svårt att stapla raka segrar på hög under säsongen är Lindqvist–Hansen nöjd med hur det har sett ut på isen.

– Vi har hittat ett bra sätt att spela där alla accepterar läget i matchen och spelar efter situationerna. Behöver vi slå tre icing i rad så behöver vi slå tre icing i rad. Hellre det än 0–1. Sedan får man inte glömma fantomen Kruse i kassen som steppat upp som bara den. Han gör hela Västervik en tjänst, så en staty på torget hade väl inte varit för mycket begärt, skrattar lagkaptenen.