Med fem matcher kvar att spela är VIK för första gången på länge uppe på topp åtta. Även om både Södertälje (borta Vita Hästen) och Björklöven (borta Karlskoga) har hängmatcher att spela under onsdagskvällen.

– Vi kan inte styra de andra, men vi kan styra oss själva. Så länge vi fortsätter att vinna kan vi i alla fall inte halka efter, säger Karlin som tillsammans med spelarna ställt in siktet på topp åtta.

Matchen mot Pantern var en styrkedemonstration från VIK redan från det första bytet.

– Vi hade en jäkla fart på benen och vann ju puckarna och kamperna i stort sett hela tiden. Även fast vi gjorde ett antal baljor så kändes det som att vi hade ovanligt många bra lägen – som vi sumpade, säger Karlin, som dock berättar att han var nära ta timeou precist i upptakten av den andra perioden.

– De första tre-fyra bytena var riktigt svaga... men sedan gjorde vi helt plötsligt mål. Och då blev spelet helt annorlunda igen.

Inför matchen fick VIK två tunga sjukdomsåterbud från viktiga centrarna Philip Rondahl och Jens Holmström.

– Victor (Wänghult, debutant) visade direkt att han vill vara med och spela. Han tog med sig sitt självförtroende från ettan och gjorde det hur bra som helst, berömmer VIK-tränaren.

Det känns som en ganska rolig formation? Med Wänghult, Öhman och Jäger.

– Den kanske är lite offensiv (skratt). Med tre så offensiva spelare kan det bli väldigt bra om det flyter på. Och det gjorde det ju den här gången.

Hur VIK ska formera de offensiva kedjorna den kommande matchen mot Tingsryd på fredag kan därför bli ett lyxproblem, då Rondahl och Holmström båda förväntas vara spelklara.