Nästa chans att se VIK spela match i Plivit Trade-hallen kommer först på annandagen, 26 december, när Södertälje står för motståndet.

Men först väntar i tur och ordning: BIK Karlskoga, Västerås IK, Modo Hockey – och sedan lite julledighet på det.

– Fokuset ligger på att ta poäng. Helst så många som möjligt. För att göra det behöver vi fortsätta med vårt förbättrade defensiva spel, säger coachen Mattias Karlin.

I lagens första möte för två och en halv vecka sedan blev det en mycket märklig historia när nuvarande tabellfyran Karlskoga fullständigt pulvriserade VIK i slutet av den tredje perioden. 4–2 till VIK blev på mindre än fem minuter – från 53:02 till 57:57 – plötsligt 6–4 till BIK.

En märklig match som mycket väl kan finnas med i bakhuvudet. Eller?

– Jag har ett ganska bra minne. Nu kan jag inte svara för grabbarnas huvud, men jag vill i alla fall ha tillbaka de tre poängen vi blev rånade på. Så det blir en extra liten morot, fortsätter Karlin.

Annars är det ett VIK-lag som kunnat träna på för fullt med full styrka på träningarna på slutet. Niklas Enberg gjorde comeback senast och nu står en annan Niklas, Folin, och knackar på dörren till spel. Det finns inget beslut taget än, men gissningsvis kan det dröja till lördag innan backen är med i laguppställningen igen.

– Vi väntar fortfarande på svar från undersökningarna. Fast i dagsläget är väl Västerås på lördag mer troligt, ja.

Samtidigt som VIK:s defensiv har varit kraftigt förbättrad under de senaste matcherna så verkar offensiven fått lida för det. Statistisken visar i alla fall det med blott tre spelmål (plus två i öppen kasse) på de tre senaste matcherna.

– Vi sköt många skott sist och även om alla lägen inte var bra lagen tycker jag att vi borde ha förvaltat fler. Vilket har varit lite av problematiken hela säsongen.