I VIK-lägret var det förstås dystert efter matchen men man lyckades ändå lokalisera positiva bitar att ta med sig från öppningsmatchen.

– Det här var vår bästa match för säsongen, vi gör precis det vi ska där ute, säger VIK-tränaren Mattias Karlin efter matchen.

Båda lagen inledde lite trevande (nervositet?) och när matchbilden väl "satte sig" var det med VIK i förarsätet. Chanser skapades på löpande band – utan utdelning. Istället var det Almtuna som såg till att spräcka målnollan. När Kellen Jones satt utvisad prickade erkänt hårdskjutande Tobias Liljendahl in 1–0 efter att storstjärnan Tony Mårtensson vunnit en tekning. Och samma historia upprepade sig i slutskedet av den andra när samma modell betydde 2–0.

– Vi får skilja på sak och sak. Prestationen är jättebra men det ville sig inte, konstaterar Karlin.

Vad säger du om målen?

– Två tekningsmål är inte särskilt kul att släppa, samtidigt som de gör det bra. Det tredje såg jag inte för jag snackade med Alba då.

Mårtensson punkterade matchen med sitt 3–0 i mitten av tredje perioden – men VIK klättrade sig närmare. Gabriel Desjardins reducering till 3–1 med knappt åtta minuter kvar skapade en nerv i matchen.

– Vi gör match av det och slutar inte spela efter 3–0, det är kul att se. En annan dag hade vi gjort ännu fler mål.

Så att påstå att VIK-tränaren är nedslagen efter premiärförlusten vore att ljuga.

– Självklart suger det att förlora men som sagt vi får skilja på resultat och prestation och prestationen är vi jättenöjda med. Nu ska vi se till att få in pucken också bara.