På fredagskvällen svarar seriekollegan IK Pantern för motståndet i Plivit Trade-Hallen.

VIK inledde försäsongen med fyra raka segrar, men sedan har det blivit tre raka förluster.

– Från i lördags är vi mycket nöjda med träningarna. Det har varit bra fart och kamp framförallt. De har inte varit så bra i de senaste matcherna och det blev en liten väckarklocka för oss, säger VIK:s tränare Mattias Karlin.

Sedan träningen i tisdags har VIK haft tillgång till full trupp i och med att Kevin Schulze samt Gabriel Desjardins har anslutit.

– Ett tag var vi bara 15 spelare och då är det svårt att få bra träningar. Nu är vi full trupp och alla är här, så det känns som det blivit något helt annat.

Vilket intryck har Kevin Schulze och Gabriel Desjardins gett så här långt?

– Självklart är de lite efter. De har inte spelat matcher och inte tränat med ett lag, men jag tycker att de tar sig dag för dag. Det känns som att vi kommer få nytta av dem, svarar Mattias.

I och med att backen Niklas Fohlin är långtidsskadad så har VIK plockat in Niklas Enberg på ett provspel.

– Han är lugn och trygg. Han gör sitt hela tiden och syns att han har varit med förut.

Matchen mot Pantern är alltså den sista innan seriepremiären borta mot Almtuna nästa fredag.

– Framförallt vill jag se att vi får igång spelet i numerära överlägen och underlägen. Att vi har bra attityd till det vi håller på med. Att vi gör det vi har sagt. Det är det vi vill se. Förhoppningsvis kommer också då resultaten, men resultatet i sig är inte det viktigaste, konstaterar Mattias Karlin.