Det ovanstående efter att Alexander Lindqvist–Hansen klivit fram med 42 sekunder kvar av förlängningen.

VIK, inför matchen precis under slutspelsstrecket, och Tingsryd, precis ovanför nedflyttningsstrecket, var bägge i skriande behov av poäng.

Det märktes.

Artikelbild

Egentligen redan från start – där inget av lagen var särskilt sugna på att gå bort sig.

– Första perioden var under all kritik från vår sida. Vi är fullt medvetna om att vi inte riktigt kom till i spelet som vi brukar, konstaterade VIK-tränaren Mattias Karlin.

Målen skulle, kanske lite logiskt, därför dröja en bra bit in på respektive period.

Under matchens första 20 minuter såg Emil Kruses monsterräddning på Max Novaks närskott ut att bli det närmsta lagen kom.

Artikelbild

| Emil Kruse gjorde en ny stark insats i målet.

Men då – med 19:43 på klockan – kom 1–0 till Tingsryd efter att Max Lindroths backskott styrts på FIlip Suchy och in bakom VIK:s burväktare.

– Jag tyckte att vi kom ut lite på fel sätt också. Men jag tycker ändå det är imponerande av grabbarna att hitta ett sätt att komma tillbaka från allt det, fortsatte Karlin.

Artikelbild

| Philip Rondahl var tillbaka i laget och fick mer istid ju längre matchen led.

Tingsryd gjorde på det stora hela det man brukar kalla för en perfekt bortamatch och spelade av många minuter med ett bra och säkert försvarsspel. Ledningen kändes som sagt inte alls orättvis... när Erik Ullman plötsligt gjorde en läskigt lik kopia på Max Lindroth. Ett backskott, tio sekunder kvar av perioden, vallning via en täckande forward i Tingsryd – och mål.

1–1 var ett faktum och den som bara valt att se de sista sjutton sekunderna av respektive period hade inte missat mycket.

– Nja, det var väl ingen vidare hockeymatch, log Karlin.

Med ett Pantern som parallellt gjorde jobbet mot Björklöven (en av VIK:s två stora konkurrenter om åttondeplatsen) fanns det dock väldigt mycket på spel i den tredje perioden.

Men inget av lagen lyckades spräcka nollan. Inte ens under de sista tjugo sekunderna av matchen, trots att Västerviks Emil Alba var så nära som ett stolpskott.

Istället väntade tre mot tre-spel i förlängning där Lindqvist–Hansen till slut fick utdelning efter flera missade hemmamöjligheter på rad.

Totalt återstår tolv poäng att kämpa om för VIK. Detsamma gäller för Björklöven, medan nian Södertälje har ytterligare en match i handen.

– Ja, alltså... de andra lagen har ju mer förväntningar på sig som klubb. Trots att det är rätt tacksamt att jaga utan press så vill vi självklart inte vara ett alls jagande lag länge till.