Sporten kunde redan på torsdagen avslöja att forwarden från Modo var på ingång och på fredagsmorgonen blev övergången till VIK också officiell.

"Emil är en stor och stark forward som vi tror hårt på. Känslan är att Emil fastnat lite i en defensiv roll i Modo, men som vi hoppas kunna frigöra lite mer offensivt. Vi är glada att Emil valde Västervik när det fanns flera intressenter om hans signatur", säger VIK:s sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

Kontraktet gäller över den kommande säsongen.

– Det är ett ypperligt tillfälle för mig att ta nästa steg i min karriär, säger Emil Alba till Sporten.

Emil Alba började sin hockeykarriär i Ekerö IF, spelade ungdoms-, junior- och seniorhockey i Mälarö HF innan han flyttade till Modo som 16-åring. Efter att inledningsvis ha spelat i juniorlagen har det nu blivit två säsonger och totalt 91 matcher i Hockeyallsvenskan. Alba har på dessa stått för 16 poäng, varav 11 mål.

– Jag ser mig själv som en allround spelare, med bra fysik som jag gärna använder, säger Alba.

Varför blev det Västerviks IK?

– Jag har hört mycket bra om både klubben och tränaren Mattias Karlin från Patrik Karlkvist som spelat i VIK tidigare och det var dags för mig att byta miljö för att utvecklas. Jag ser fram emot att komma till Västervik, säger VIK:s tredje forwardsförvärv avslutningsvis.