19-årige Jacob Bjerselius, som har Vendelsö IK som moderklubb och även har spelat i Haninge Anchors, kommer senast från SHL-laget Örebro HK. Där blev det mest spel i klubbens J20-lag, men centern testade även på spel i SHL och Bjerselius var även utlånad till VIK-konkurrenten Oskarshamn.

Varför blev det VIK?

– Det kändes rätt för mig och det är rätt steg i min utveckling. Jag vill spela på så hög seniornivå som möjligt, svarar Jacob Bjerselius.

När Jacob beskriver sig själv som hockeyspelare säger han följande:

– Jag är en tvåvägscenter som är lite mer defensivt inriktad, men jag gör alltid jobbet.

Jacob kan även bidra offensivt. Ett bra bevis på detta är att han gjorde 38 poäng, 16 mål och 22 assist, på 45 matcher i Örebros J 20-lag senaste säsongen.

VIK:s senaste nyförvärv har ingen större koll på Västervik och VIK än så länge.

– Jag har hört att Västervik är en vacker sommarstad. Laget ska ha en bra tränare enligt uppgift och det var inte så mycket att fundera på när jag fick erbjudandet att spela i Hockeyallsvenskan, säger Jacob.

Så här säger VIK:s sportchef Emil Georgsson om nyförvärvet:

– Jacob är en stabil och klok center, som med sin längd på 1,88 meter har bra storlek. Vi har fått bra referenser på honom, vi värvar här återigen en ung spelare som vi hoppas kunna utveckla vidare hos oss, säger Georgsson till klubbens hemsida.

Sedan tidigare har VIK värvat Jonathan Rodensjö från Linköping HC.