Klubben meddelade nyheten, att man drar sig ur Hockeyallsvenskan, på sin hemsida under fredagseftermiddagen.

"Den senaste tidens kamp med att komma ikapp med ekonomin har inte lyckats, dvs att nå ett resultat som krävs för licensen och samtidigt få en hållbar budget för kommande säsong.

I måndags kväll var hela lösningen klar med en budget för kommande säsong och en grupp nya investerare, men i onsdags gick de upp i rök och var okontaktbara. Det lokala näringslivet i Malmö har inte varit tillräckligt intresserat av att hjälpa till och rädda Pantern vilket så klart är en stor besvikelse.", skriver klubbens ordförande Peter Nilsson i ett inlägg.

Han skriver också:

"IK Pantern startade säsongen med ett negativt eget kapital på 1,5 miljoner. Under detta året har vi sett till att allt är ”på bordet” och alla papper är i ordning. Det finns inget gammalt groll kvar och förutsättningarna för en nystart är förutom likviditeten bra.".

Den vakans som nu uppstår i hockeyallsvenskan kommer, enligt tidigare uppgifter, att erbjudas Almtuna IS. Klubben blev trea i kvalserien i våras och åkte alltså ur men ser ut att få en ny chans på allsvenskt spel.