Västerviks IK får 2,3 miljoner kronor per säsong från det tidigare tv-avtalet mellan Hockeyallsvenskan och Cmore.

I det nya avtalet kan det bli betydligt mer pengar för klubben.

"Ligabidraget ökar markant i framtiden, uppger en person nära förhandlingen", skriver Sportbladet som har fått uppgifter på att det rör sig om ungefär en fördubbling av bidraget.

Detta är dock inget som VIK har fått kännedom om.

– Nej, vi har inte hört något från någon så jag kan inte säga så mycket. Men det är klart att det vore kanon om det blir så, säger VIK:s ordförande Per Embretsen.

Sporten slog en signal till Stephan Guiance, VD för Hockeyallsvenskan, och frågade om det blir mer pengar till klubbarna.

– Det är klart att det blir så. Det blir bättre betalt och ger klubbarna en stabilitet att utvecklas vidare. Även produktionen kommer att bli bättre, vilket vi är väldigt glada över. Det är en fantastisk resa vi gör.

Hur mycket pengar rör det sig om?

– Det vill jag gärna inte uttala mig om än, säger Guiance som kommenterar följande på Hockeyallsvenskans hemsida:

"Vi är väldigt nöjda och glada över det här nya avtalet med C More som visat stor vilja att fortsätta att visa Sveriges mest underhållande hockey. Avtalet stärker omedelbart ligan och våra lag men innehåller också många spännande utvecklingsområden under kommande år".

Det nya avtalet börjar gälla först år 2021 och sträcker sig över 2025–26. Det innebär att VIK:s alla matcher kommer att visas minst sju säsonger framöver – om klubben håller sig kvar i den näst högsta serien alltså.