Men vi börjar med en rapport från onsdagens träning. En tunn VIK-trupp var decimerad ytterligare och på isen fanns bara fem backar. Skadade Andreas Frisk, sjukdomsdrabbade Emil Wahlberg och småskadade Niklas Folin saknades.

– Wahlberg tränar imorgon (läs torsdag), Folin vet jag inte hur det är med. Det ska inte vara något långvarigt. Frisk är skadad tills vidare, berättar Karlin.

Dessutom var båda ordinarie målvakterna, Isak Ragnevad och Emil Kruse, frånvarande. Under träningen vaktades burarna av juniorer Alexander Skepp och målvaktstränaren Gabriel Remelin.

– Kruse ska också köra under torsdagen. Isak dras med en handskada och han är definitivt inte med den här veckan.

Glädjande nog för VIK-ledningen så var Victor Öhman, som bröt lördagens match och saknades i måndags, med och tränade för fullt.

– Han såg pigg ut, löd Karlins omdöme.

Forwardssidan var fulltalig, alltså 13 spelare stor, när laget tränade. Samtliga verkar vara tillgängliga för spel i lördagens derby borta mot IK Oskarshamn.

Med bara ett par dagar kvar på transferfönstret börjar tiden rinna ut för VIK:s sportsliga ledning. Man tittar väldigt brett i jakten på nytillskott.

– Det känns som att hela hockeyvärlden är nöjda med alla dom har, typ. Det är jättemånga klubbar i SHL och hockeyallsvenskan som letar förstärkning men det haglar inte in nya spelare direkt. Marknaden har varit väldigt tunn väldigt länge, säger Karlin.

Beror det på lånerestriktionerna?

– Till viss del men det är långt ifrån hela sanningen.

På fredag kväll måste det vara klart och Karlin hoppas VIK har breddat och spetsat truppen då.

– Som jag sagt tidigare så ska det vara någon vi känner kan tillföra. Vi satt i sju timmar i tisdags och ringde runt och letade, men det ledde egentligen inte till något konkret.

Tittar ni på svenska spelare eller också utomlands?

– Vi tittar väldigt brett. Det finns en del nordamerikaner lediga men problemet då är att det försvinner två veckor med pappersarbete och då är vi i mars där vi har tre matcher kvar, och så ska spelaren komma igång också. Nordamerikaner är uteslutet för oss.

De som sitter på nyckeln, enligt Karlin, är SHL-lagen.

– Skulle dom klubbarna hitta något så får det ju effekter i andra änden, att någon blir ledig.

Är det fortfarande en forward ni prioriterar?

– Vi tittar brett, även efter målvakt, säger Karlin.

Förutsatt att Folin är kurant till lördagens match har Karlin sex backar att tillgå.

– Vi utgår ifrån att vi har sex backar och 13 forwards. Niklas Enberg missar matchen då han ska på begravning.