Stor segerorganisatör för Hästen: förre VIK-spelaren Christopher Fish. Den högerskjutande forwarden noterades för tre av de fyra hemmamålen. En av få VIK-spelare som lämnade Östergötland med ett godkänt betyg var Alexander Lindqvist-Hansen.

– Starten sätter oss i ett jobbigt läge där vi måste jaga från start. Men på det stora hela gör vi en okej match, spelmässigt, säger VIK:s nye rivjärn.

Starten ja. Det tog Fish blott 23 sekunder att hitta nätet – framspelad av nya kedjekamraterna Jesper Samuelsson och Christopher Fish. När sedan Henrik Nyberg – i numerärt underläge – kastade in pucken i mål från en vinkel Viktor Östlund borde täckt var uppförsbacken allt brantare.

– Vi släpper till en del för lätta chanser samtidigt som vi inte sätter dit våra. Deras målvakt räddar dem ett par gånger och det är på sätt och vis tur att det inte är seriespel idag, säger Lindqvist-Hansen.

Förlusten var VIK:s tredje i följd denna försäsong – som alltså inleddes med fyra raka segrar.

– Stämningen i laget är god fortfarande, vi jobbar på med vårt. Men jag tror att alla är ganska sugna på att dra igång med serien nu.

Det kan jag tänka mig.

– Det är ett stort problem, tycker jag. Att vi håller på med försäsong i 17 månader innan vi ska spela om poäng. Det måste göras något, för det för med sig en skaderisk. Vi har åkt på några smällar och i andra lag har spelare fått ganska allvarliga skador. Jag har varit sugen på seriespel sedan tredje matchen.

Det såg länge ut som att Hellgren-Smed i hemmamålet skulle hålla nollan men efter en rörig situation med några minuter kvar såg Filip Suchý till att lirka in pucken och reducera till 3–1. Alexander Lindqvist-Hansen och Jonathan Rodensjö noterades för assistpoängen. När VIK sedan gick för ytterligare mål såg Fish till att punktera tillställningen i tom kasse.

– Hästen spelade en hel del långa puckar och gjorde det stundtals ganska bra. Vi bjuder som sagt på en del lägen men det är ändå en hyfsad match. Det finns bitar vi kan ta med oss härifrån, menar Alexander Lindqvist-Hansen.

Ni är inne i en intensiv fas – är ni trötta?

– Det kanske vi är, men det är inget man kan gömma sig bakom. Vi har valt att hålla på med det här och då är det ens ansvar att vara förberedd oavsett om det är en dag eller en vecka mellan matcherna. När serien börjar sedan så kommer det perioder med riktigt tätt matchande.