– Det var så klart inte den här starten vi ville ha. Men samtidigt tycker jag att vi var det bättre laget och att själva insatsen mot Almtuna var flera steg fram jämfört med de fyra sista träningsmatcherna, konstaterade han kort efter slutsignalen ljudit.

VIK radade, särskilt i den andra perioden, upp chans efter chans. Men målen lyste länge med sin frånvaro.

– Studsarna studsade väl inte riktigt rätt. Det är tungt när vi inte gör mål, fast samtidigt vet man att det kan bli så i vissa matcher.

De långa VIK-anfallen avlöste i vilket fall varandra och längst bak fick Emil Kruse långa stunder stå sysslolös.

– Så här många svåra lägen kanske det brukar vara om motståndaren skjuter 35 skott. Nu sköt de totalt 17 och på så sätt kändes det som en ganska svår match för mig personligen.

Han hyllade dock lagets spel i båda ändar av banan.

– Vi gjorde mycket bra offensivt och mycket bra defensivt med. Sedan visste vi att de skulle vara bra i powerplay och det lyckades vi väl inte riktigt stänga. Men överlag kändes det ändå ganska positivt.

Fast aldrig roligt att förlora?

– Nej, det är verkligen aldrig roligt att torska. Man är aldrig nöjd efter en förlust då man alltid vill vinna. Nu måste vi upp på spåret igen och inte göra det här till en vana.

Nästa chans till det kommer redan på söndag i hemmapremiären mot AIK.

– När vi förlorade den här blir det ännu viktigare att vinna mot AIK. Vi ska åtminstone göra allt vi kan för att bli ett vinnande lag lag, avslutar Kruse.