"Viktigt för oss var att hitta en duo som vi tror kan bygga vidare på den process och resa vi startade vid den här tiden förra året. Vi har byggt en tydlig fysprofil och en tydlig spelidé med en offensiv och snabb hockey, väldigt lik den hockey som Håkan och Fredrik lett Pantern med. Nu blåste det lite om Håkan förra säsongen men de allra flesta mynt har två sidor. För oss är det här en bra lösning och vi tror mycket på dem båda två. ", säger IKO:s sportchef Per Kenttä i ett pressmeddelande.

Då står det klart att förre VIK-spelaren Victor Öhman återförenas med Åhlund. Senast de var verksamma i samma lag var för två säsonger sedan, då Åhlund basade över det IK Pantern som innehöll Öhman. Då föll inte samarbetet väl ut. Öhman fick ingen plats i laget och lånades ut till division ett och Kristianstad innan kontraktet bröts och Öhman återvände till Västerviks IK.

"Det känns väldigt kul och inspirerande att få vara med och fortsätta den resan som påbörjades under förra säsongen. Samtalen tillsammans med Per har känts jättebra och vi har väldigt lika syn på mycket. Nu är försäsongsträningen redan igång och det är nu vi lägger grunden till säsongen. Jag ser mycket framemot att komma upp till Oskarshamn och bekanta mig med allt inom kort. ", säger Håkan Åhlund, som kommer att assisteras av Fredrik Hallberg.