LÄS MER: "Han återvänder till VIK"

– Först beslutade jag mig för att ta en timeout från hockeyn. Jag har brottats en hel del med mig själv och inte mått så bra alls. Det har varit allt från prestationsångest till annat. Så på slutet har jag träffat psykologer för att prata om det, säger Victor Öhman.

Annat?

– Ja, även om hockeyn har gått ganska bra så har jag inte riktigt trivts jättebra. Det har varit en hel del med den sociala biten som inte har funkat. Ju mer jag diskuterat det har jag nog förstått vad som kommer att göra mig lycklig igen.

Att spela hockey i Västervik?

– Att bo i Västervik och spela hockey i VIK. Hockeyn får komma lite i andrahand till en början, jag vill hitta tillbaka, och huvudsaken är att jag kan börja må bra igen.

Det var inför den här säsongen som Öhman valde att byta Smålandslag från VIK till Oskarshamn. Något som togs emot med blandade reaktioner just då.

– En gång är ingen gång och två är lika med noll. Är det inte så man brukar säga, skrattar Öhman, som återigen poängterar hur mycket VIK och Västervik har betytt för honom.

Redan tidigt under söndagen kommer han till Västervik – men innan det blir matchspel kan det dröja.

– Jag vet inte riktigt än. Det finns inget "debutdatum" bestämt. Men imorgon bitti kommer jag ner och är med på matchvärmningen, och sedan får vi se när jag spelar. Fast jag skulle inte tippa på så tidigt som nästa vecka.

Något som i så fall inte är så konstigt då det var drygt två veckor sedan Öhman var på is och gjorde en riktig träning.

– Det stämmer att jag haft ett litet break. Egentligen var det bara några dagar sedan jag började prata med Georgsson (Emil, sportchef) om det här.

Hur bra koll har du haft på VIK under säsongen?

– Då vi ofta har spelat samtidigt har det varit svårt att ha stenkoll. Men jag känner ändå att jag har koll på de allra flesta spelarna. Som jag förstått det har spelet fem mot fem varit riktigt bra medan special teams har hackat.

Han avslutar:

– Det är svårt att inte hymla med att jag är en offensiv spelare. Förhoppningsvis kommer jag få spela en hel del powerplay. Jag har haft Mattias Karlin som tränare i två år och det är en himla trygghet. Tidigare vet jag att jag har sagt att han är den bästa jag har haft, och det gäller nog fortfarande.