Öhman showade när VIK besegrade Modo

VIK tog på onsdagskvällen en meriterande seger i Örnsköldsvik då Modo besegrades med 4–1. Alla VIK:s mål gjordes av Victor Öhman.

Victor Öhman nätade inte mindre än fyra gånger mot Modo på onsdagskvällen.

Ishockey2019-12-04 21:12

VIK:s 1–0-ledning efter den första perioden var fullt logisk. Man spelade smart, värderade situationerna rätt och var, trots hemmalagets uppryckning under slutdelen av perioden, det lag som skapade flest chanser. Målet kom till sedan Victor Öhman fått en delikat passning från djupt i egen zon av Rob Bordson. Öhman besegrade en Modo-back i en-mot-en-situationen och slog sedan in sin egen retur.

Början av den andra perioden föll VIK tillbaka. Modo tryckte på och skapade, främst i sitt PP (matchens första) några chanser. Den hetaste kom dock för VIK:s Erik Nyström som kom fri med Erik Hanses i Modo:s mål, men avslutet var för tamt. Också Marcus Westfält kom till ett vasst läge. Trycket mot debuterande målvakten Daniel Marmenlind ökade då VIK (Victor Öhman) åkte på matchens andra tvåa. Man höll på att klara det men Kalle Jellvert tog vara på ett misstag och prickade in kvitteringen. Det dröjde dock bara en knapp halvminut innan VIK återtog ledningen. Fin forecheck från Darren Nowick, ny högklassig passning från Bordson och ett pangavslut från Öhman betydde 2–1 till VIK. Kort därefter fick VIK chansen i power play för första gången i matchen sedan Mathias From tröttnat på Lukas Wernblom och rappade till honom.

VIK spelade otroligt bra i det numerära överläget och domarna valde att ringa på en situation där Öhman sköt. Efter konferensen pekade domaren på mittpunkten – hattrick för Öhman då pucken tog i stålverket inne i buren.

Kanadensaren Adam Tambellini, som varit en offensiv urkraft sedan han anslöt till Modo, kom fri med Marmenlind när fem minuter återstod av perioden. Keepern höll dock tätt när Tambellini försökte lirka in den mellan benen. VIK fick PP igen sedan From hakat Wernblom, men inget nätrassel den gången. VIK var dock nöjda med både spel och 3–1-ledning efter två perioder.

VIK dödade en tidig Nowick-tvåa i tredje och gjorde 4–1 en stund senare. Målskytt? Victor Öhman, såklart. Hans fjärde mål för kvällen (!).

Med det målet dog det mesta av spänningen och VIK kunde försvara sig – på ett prickfritt sätt – fram till tre poäng och andra segern av två möjliga i Örnsköldsvik den här säsongen.

Modo–VIK 1–4

Första perioden: 0–1 (06:19) Victor Öhman (Rob Bordson, Erik Ullman)

Andra perioden: 1–1 (10:34) Kalle Jellvert (Johan Forsberg) spel 5 mot 4, 1–2 (10:51) Victor Öhman (Rob Bordson, Darren Nowick), 1–3 (12:50) Victor Öhman (Adam Plant, Darren Nowick) spel 5 mot 4

Tredje perioden: 1–4 (3:08) Victor Öhman (Rob Bordson, Darren Nowick)

Skott: 44–22 (9–11, 20–8, 15–3)

Utvisningar: Modo 2x2 min, VIK 4x2 min