Victor Öhman har endast spelat fyra av 24 matcher så här långt. Till fredagens hemmamatch mot BIK Karlskoga finns han dock med i truppen igen.

– Ja, om jag blir uttagen, sa forwarden efter torsdagens träning.

Visst blev han det. Tränaren Roger Forsberg bekräftade att Victor Öhman kommer att spela.

– Han finns med i line-upen. Det är inte bestämt var ännu utan det kommer jag att fundera på till i morgon, men han kommer att spela i alla fall.

Är han verkligen redo nu eller finns det risk för att han kommer behöva vila ännu en gång?

– Det är Victor, tillsammans med läkaren, som har fattat beslutet. Det som är skillnaden nu jämfört med tidigare är att han känner sig fräsch efter träningarna, vilket han inte gjorde tidigare då han hade ont, berättar Forsberg.

Öhman själv säger så här:

– Jag lyssnar på kroppen hela tiden och nu känns det mycket bättre än innan. Visst, risken finns väl alltid. Men enligt magnetröntgen så är senan av, den är liksom borta, och då kan det inte bli värre utan det är resterande tre senor som måste bli starkare istället. Läkarna säger att jag förmodligen kommer att ha ont resten av säsongen, men frågan är bara hur ont. Just nu är det ingen fara.

Hur har det varit att komma tillbaka och spela och sen få bakslag och behöva vila igen?

– Det är klart att det var kul att komma tilbaka då både laget och jag själv gick bra (tre hemmasegrar i rad mot Pantern, Almtuna och Tingsryd där Öhman gjorde fyra mål och två assist). Men jag hade bytt bort alla mål för att få spela alla matcher istället. Det har inte varit kul att sitta och titta på grabbarna där ute under så lång tid, det har varit jobbigt.

Vad händer om du får ont efter matchen mot Karlskoga?

– Det går inte att svara på nu. Jag kommer säkert att ha lite ont, sen får man se hur mycket, var smärtgränsen ligger. Men förhoppningen efter den här veckan är att det känns bättre och att det inte gör så ont den här gången.

– Det vore jäkligt nice om det höll i sig nu och jag kunde vara med resten av säsongen. Man känner ju bara man är borta från isen en, två dagar att man är lite ringrostig och tappar i tajmingen och sånt. Jag hoppas på det bästa, säger Victor Öhman som alltså ger VIK en rejäl förstärkning till fredagens hemmamatch.

Matchtruppen tas, som sagt, ut på matchdagen. Troligtvis får J20-backen Johan Svensson chansen som extraback igen, om VIK inte hinner få tag på en ny back fram till dess.

– Vi håller på och kollar efter förstärkning på backsidan, och skulle det ramla in något är han med. Men mest troligt är att vi hinner få in en back först till onsdagens bortamatch mot Leksand istället, säger Roger Forsberg.