22-årige Viktor Östlund spelade den gångna säsongen i Nybro och var en stor faktor till lagets framfart mot Allettan och efterföljande play off-spel. Det var Nybros bästa säsong på flera år.

"Viktor gjorde en stark säsong 2016-17 för Nybro och vi känner att han är klar att ta ett steg till i sin karriär", säger sportchefen Tomas Lind till VIK:s hemsida.

Den 193 centimeter långe Östlund har lite att brås på, då han är son till Thomas Östlund, före detta målvakt i AIK och Djurgården.

– Men pappa ville inte att jag skulle bli målvakt egentligen. Jag minns att han sköt slagskott på mig som liten när jag hade street hockey skydd, och det gjorde ont. Då sa han att det gör ont att stå i mål. Men jag gav mig inte utan fortsatte. Jag kunde inte stå emot de coola skydden och tyckte det var roligt direkt när jag började på riktigt i ett lag, säger Viktor Östlund.

För Viktor var det inget svårt val att skriva på för VIK när frågan kom.

– Jag var inställd på att spela vidare med Nybro och var nära att förlänga med dem. Men då hörde VIK av sig, och jag kände direkt att det var oerhört lockande. Jag känner mig redo att ta nästa steg och är jättetaggad inför det här, säger Viktor Östlund.

Viktor Östlund hade en mycket fin säsong med Nybro 2016/2017.

– Jag är nöjd, absolut. Det började med att jag kom dit som ersättare för Oskar Sehlstedt på ett kontrakt över en månad. Sedan förlängde jag till jul, för att sedan bli kvar hela säsongen. Det var en rolig resa, vi nådde längre än många trodde, säger Viktor Östlund.

– Personligen var det kul att känna på det högre tempot i södra serien, det var skillnad mot den östra serien där jag varit tidigare. Men jag vande mig rätt snabbt och tycker det flöt på bra hela vägen.

Det är förvisso inte spikat, men som VT-Sporten tidigare har skrivit om, är det högst sannolikt att Jonas Fransson fortsätter i VIK. Östlund får därmed en milt sagt rutinerad målvaktskollega.

– Jag kan lära mig massor av Fransson med all den rutin och skicklighet han har. Det blir intressant att kampera ihop med honom, oavsett vem som står. Men det är klart att jag tänker göra det jag kan för att få vakta kassen så många matcher som möjligt, säger Viktor Östlund.