"Sa innan att det känns bra idag"

Alla VIK:s mål i 4–1-segern mot Modo i onsdags kom från Victor Öhmans klubba. "Det var dags för ketchupeffekt", säger han efter matchen.

Victor Öhman stod för ett riktigt målfyrverkeri mot Modo.

Victor Öhman stod för ett riktigt målfyrverkeri mot Modo.

Foto: JOHAN LÖF

Ishockey2019-12-04 21:41

Med sina fyra baljor blev Öhman, enligt statistikgurun DomarnaPunktSE på Twitter, den 21:e spelaren i allsvenskan sedan 05/06 att göra fyra i en match. Och huvudpersonen själv kan inte minnas när det hände senast.

– U16, kanske, säger han.

Kändes det bra innan matchen?

– Faktiskt så sa jag till (Jacob) Bjerselius i omklädningsrummet innan att det känns jäkligt bra idag. Jag kollade upp det och såg att jag skjutit över 60 skott på 19 matcher så det var dags för en ketchupeffekt och det var skönt att den kom idag. Att jag skulle göra fyra hade jag kanske inte räknat med, skrattar Öhman.

Självförtroendet hos Öhman får såklart en rejäl boost efter den här insatsen.

– Det vore konstigt annars ju. Men jag har hela tiden känt att så länge jag är med och skapar framåt finns ingen anledning att vara orolig. Man får jobba med tålamodet och självförtroendet hela tiden.

VIK gjorde på det stora hela en gedigen insats och tog till slut hem poängen relativt komfortabelt.

Förresten. Hur säker var du på att det var mål när de ringde på 1–3-målet?

– Helt säker. Jag såg att den gick i mittenstolpen längst upp. Jag förstår att det är svårt för domarna att se men jag var säker.

Assisterande tränaren Mikael Johansson pekade på segernycklarna:

– Vi spelade enkelt, började bra, studsar tillbaka direkt efter deras kvittering, sköter oss bra i boxplay och klarar av att spela av den tredje perioden på ett bra sätt.

Karta: Fjällräven Center
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!