Laget från Medelpad leder Hockeyallsvenskan på 45 poäng och är det laget som har släppt in minst antal mål i serien med 42 mål på 24 matcher.

– De har haft ett bra försvarsspel och ett bra målvaktsspel hela säsongen. De är svåra att göra mål på så det gäller att inte släppa inför många mål naturligtvis. Det är en enkel ekvation, men det är lättare sagt än gjort för de har spets i laget också, säger VIK:s tränare Roger Forsberg.

– Det är en svårt match för oss. Vi möter seriens bästa lag. Vi krigar för vår existens varje dag, men jag tycker vi kommer från en bra insats, så vi har en bra känsla i gruppen.

Timrå förlorade i måndags borta mot Troja/Ljungby med 1–2.

– De kommer säkert vara revanschsugna, men det gäller att möta deras fart och spela enkelt. Vi får ha ett disciplinerat anfallsspel så att de inte får vända på oss, framförallt hålla dem borta från nätet. Det gäller att vi utnyttjar chanserna så vi får dem att gå framåt.

Hur ska ni göra för att få hål på dem?

– Det gäller att vi är väldigt obekväma i anfallsspelet och lägger mycket puckar på mål samt att vi alltid har spelare på insidan. Vi ska ha lite fantasi i anfallsspelet genom att använda backarna så det rör till det lite grand. Framförallt gäller det att hitta ett sätt att göra skitiga mål och då gäller det att ha spelare på insidan, svarar Roger.

Vad tar du med dig från segermatchen mot Björklöven?

– Vi vårdade pucken bra, vi hade ett bra passningspel och spelade med bra fart. Vi kunde odla på det och försökte komma upp i anfallszon så snabbt som möjligt och tillbringade lite tid i försvarszon. Det tycker jag vi lyckades rätt bra med. Vi hade ett bra försvarsspel. Att sätta försvarsspelet är det viktigaste, men samtidigt att våga spela med pucken som vi gjorde. För det var ordning och reda, svarar Roger Forsberg.

VIK ställer upp med ograverat lag mot Timrå frånsett att Tony Pappila återigen är utlånad till Lindlöven.

vik