För nye kanadensaren Gabriel Desjardins slutade matchen tidigt. VIK spelade power play i början på tredje perioden när lagkamraten Trevor Mingoias skott träffade Desjardins på näsan. Rapporterna efter matchen gjorde gällande att det inte var någon större fara med honom. En som också begick VIK-debut var amerikanske backen Kevin Schulze – och han hade en händelserik kväll.

– Inför matchen var det lite av varje känsla: nervositet, spänning och allt däremellan. Såklart ville jag visa upp mig från min bästa sida direkt, säger den spelskicklige Schulze.

Och kvällen började bra för VIK. Två mål i slutskedet av den första perioden – med Schulze inblandad i båda.

Artikelbild

| Det var stökigt värre stundtals när VIK tog emot Pantern igår.

– På det första hade jag tur. Jag missade skottet men som tur var styrde en lagkamrat in den.

Lagkamraten var Pierre Gustavsson i det fallet. På 2–0-målet fick han en av sina enklare assistpoänger. Han lämnade över pucken till backpartnern Niklas Enberg som skickade in en puck på vinst och förlust. Förbi Panterns målman Jonathan Bjurö gick den – via ett Panter-bröst.

– Vi tappade matchen allt eftersom. Alla utvisningar ställde till det för oss och vi tappade vår rytm, säger Schulze om vad som hände sedan.

I upptakten av period två tilläts Erik Nyström enkelt valsa in och reducera. VIK såg ändå ut att ha ledningen med sig in i slutperioden men förre VIK:aren Alex Petterssons höstlöv passerade på något sätt Emil Kruse i VIK-målet.

– Det kändes som att vi kroknade lite ju längre matchen led. Så var det för mig åtminstone, säger Schulze, som alltså bara får en träningsmatch i benen innan seriespelet drar igång på fredag.

Åtta minuter in i period tre fick ytterligare en VIK-forward bryta matchen i förtid. Filip Suchý tacklade en Panternspelare mot huvudtrakten och Peter Lyth förpassade tjecken till omklädningrummet med ett matchstraff.

Matchen som helhet blev väldigt ryckig då Lyth gärna lyfte på utvisningsarmen – men man ska ge honom att han höll sin nivå matchen igenom.

– Det var bara att anpassa sig till matchbilden. Det svåraste tyckte jag var att bedöma hur mycket is motståndaren hade att röra sig på, men jag tror att ju mer jag lär känna spelsättet och lagkamraterna så kommer jag att kunna vända den större isen till min fördel, säger Kevin Schulze.

Bäst i VIK denna kväll var Niklas Enberg, Kellen Jones, Emil Wahlberg och Jens Holmström.