VIK fick med sig en poäng från bortamatchen mot Karlskrona medan Västerås blev utan poäng hemma mot Leksand. VIK står på en poäng och Västerås har tre poäng.

Om chansen att vinna slutspelsserien ska finnas kvar efter torsdagens match är tre poäng nästan ett måste.

– Så kan det vara och vi vill ha revansch på oss själva efter insatsen mot Karlskrona, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Under onsdagen genomförde VIK en lättare träning där man gick igenom några saker från tisdagsmatchen.

– Det vi tar med oss framförallt är att vi kom in i matchen efter en den svaga inledningen. I tredje perioden tog vi över och var det laget som skapade flesta målchanser.

Vad kommer att krävas för att det ska bli seger?

– Framförallt att vi håller en högre lägsta nivå. Det är prio 1. Det ska vara okej även när vi inte spelar bra. Sedan kommer spelet i numerära överlägen samt underlägen bli viktiga, svarar Mattias.

– Det gäller att njuta av stunden samt våga ta ansvar.

Detta blir Västerås tredje besök i Plivit Trade-Hallen den här säsongen och båda gångerna har laget åkt hem med tre poäng sedan laget har försvarat sig bra.

– De har spelat likadant under hela säsongen och har gjort det på ett bra sätt. Förhoppningsvis kan vi ta ledningen som gör att de måste gå framåt lite mer än vad de brukar.

VIK-truppen är intakt efter tisdagens match. Hur Karlin tillsammans med assisterande tränaren Mikael Johansson formerar laget bestäm efter värmningen på torsdagsförmiddagen.

VT kommer som vanligt direktrapporter från matchen med start klockan 18.45.

vik