Inför måndagens match hade VIK sex raka hemmasegrar och sju raka matcher med poäng i Plivit Trade Hallen. Förhoppningarna var att den sviten skulle utökas inför storpubliken som uppgick till 2 123 åskådare.

– Det känns tungt just nu. Det känns som vi är det spelförande laget, men de lyckas få ledningen och kan sedan spela på det. De spelar mest ifrån sig, men samtidigt gör de det bra. Vi maler på och skapar chanser, säger Tim Wahlgren.

Ett klart spelövertag och ett flertal klara målchanser efter två perioder, men trots detta var ställningen bara 2–2.

Artikelbild

| Tim Wahlgren bjöd på prickskytte när han svarade för 1–0-målet.

VIK tryckte tillbaka gästerna i egen zon långa stunder. Några farliga styrningar och ett stolpskott från Kim Johansson var lägena som var närmast ett tredje hemmamål under de första 40 minuterna.

– Vi hade pratat mycket om det och hålla spelet där nere som gör att de blir trötta. Vi gör det också. Stundtals gör vi många bra saker, men det är att de får in tre puckar medan vi får in två puckar. I slutändan är det som avgör.

Tim Wahlgren bjöd på riktigt prickskytte när han satte pucken i krysset bakom en skymd Mattias Pettersson i Björklövens mål. Målet innebar 1–0 i numerärt överläge efter knappt nio minuter in i matchen.

– De har sagt åt mig skjuta lite mera. Det var egentligen bara att skjuta och det var skönt att den satt, säger Tim.

Artikelbild

| VIK:s Filip Suchý och Björklövens Marcus Jonsson körde ihop en otäck smäll, men båda kunde resa sig

Glädjen blev dock kortvarig för den stora hemmapubliken. Bara 19 sekunder kunde den tidigare VIK-spelaren Fredric Andersson styra in kvitteringen till 1–1. Domaren Peter Lyth godkände målet efter videogranskning.

I andra perioden var det Björklöven som tog ledningen i numerärt underläge. Efter att VIK slarvat i anfallszonen kunde gästerna utnyttja en två mot en situation när Mattias Granlund gjorde 2–1 efter sex minuter.

Drygt en minut senare visade Jens Holmström prov på härlig bollkänsla när styrde in en retur på volley till 2–2.

Björklöven ville ha det till hög klubba, men efter videogranskning godkände domaren målet till gästernas stora besvikelse.

– Lite orolig var jag först, men när Jens sade att han slog in pucken med klubbskaftet och då blev jag lite lugnare. Det är en grym prestation, konstaterar Tim.

Gästerna fick en drömstart på tredje perioden i och med att Filip Cruseman kunde styra in 3–2 efter en minuts spel.

VIK fick chansen i två numerära överlägen i jakten på en kvittering, men trots flera bra lägen blev det ingen utdelning.

– De parkerar nästan bussen och kan spela på ledningen. Vi har våra chanser, men lyckas inte komma igenom, konstaterar Tim Wahlgren.

vik