LÄS MER: Klart: VIK får mer pengar av kommunen

LÄS MER: VIK fick avslag i kommunfullmäktige

LÄS MER: Krönika: "Var det här nådastöten för VIK?"

Bidraget höjs från 250 000 till 800 000 kronor för kommande år. En rejäl höjning, över 200 procent. Beslutet mottogs givetvis med glädje och lättnad hos VIK. Ordföranden Per Embretsen:

– De betyder mycket på vägen mot att rädda elitlicensen. Vi vill inte hamna i kontrollår.

För att motsvara de ekonomiska krav som svenska hockeyförbundet ställer på de allsvenska klubbarna måste VIK redovisa ett positivt eget kapital på två miljoner.

Hur mycket tid har ni på er?

– Vi har nån vecka, kanske två, på oss.

Och hur ser läget ut?

– Vi hoppas reda ut det på ett eller annat sätt.

Utveckla.

– Det finns flera aktörer som vi har pratat med som vill vara med och bidra, det är inte bara dom som vill hjälpa till.

Under den gångna helgen följdes det frukostmöte VIK och näringslivet tillsammans med representanter upp med telefonmöten och responsen från tunga aktörer har varit positiv, menar Embretsen.

– Du har ju också läst den insändaren som skickades in till VT där flera aktörer visade tydligt att de vill vara med, det gör det lättare för oss.

Sedan kommunfullmäktige avslog VIK:s ansökan har det rått viss oro och förvirring kring hur VIK går vidare. Men någon fara för fortsatt spel i Hockeyallsvenskan har det aldrig varit.

– Nej, det har inte varit nära att vi dragit oss ur ligan eller något sådant. Vi har varit fullt inställda på att reda ut den här situationen, säger Per Embretsen.