Med öppningsmatchen borta mot Modo (20/9) bara några veckor bort dras svångremmen åt om Mattias Karlin och hans lag. Instruktionerna för Almtuna-matchen är tydliga.

– Vi vill se allt. Det ska vara en seriematch både från coacher och spelare. Vi kommer att matcha manskapet, förklarar Karlin.

Sedan VIK besegrade Vimmerby i finalen av Sandströms Trophy i fredags har man jobbat vidare med spelsystemet.

– Det gäller att vi får öva igen. Vi har gått igenom allt men det är en pågående process som behöver övas in. Vi får påminna fram tills det är dags.

I den processen anser Karlin att man kommit längre än samma period för ett år sedan.

– Känslan säger att det är så, men det kan vara att man ljuger för sig själv också. Vi ska vara det, det är inga nyheter hur vi spelar för de som varit här tidigare. Man skulle kunna jämföra med dom vi möter i premiären (Modo) som knappt bytt ut någon, då är vi kanske inte lika långt fram.

Mot Almtuna saknas alltjämt handskadade backen Erik Ullman som dock fortsatt är på ise men inte redo att delta fullt ut i samtliga moment ännu. Han är dock enda frånvaron i det VIK-lag som väntar på fjolårets succéman Darren Nowick. Amerikanen ansluter till laget i nästa vecka. Mellan stolparna får Samuel Ward förtroendet.

– Vi kommer att matcha i power play och box play. Skulle vi leda eller ligga under får vi spela efter det, säger Mattias Karlin.

Sporten är på plats och kommer att direktrapportera från matchen på VT.se. Matchen börjar 19:00.