LÄS OCKSÅ: Här är VIK:s andra nyförvärv

LÄS OCKSÅ: VIK går miste om målvaktslöftet

Sporten har tidigare rapporterat om uppgifterna som alltså nu har bekräftats av klubbarna själva.

– Patrik är en spelare som jag har följt sedan jag för första gången såg honom i IK Pantern. Han är en väldigt spelbegåvad forward som jag tror kan göra bra ifrån sig i Timrå IK, kommenterar Timrås sportchef Kent Norberg på klubbens hemsida.

Medan Patrik Blomberg själv säger följande:

- Jag har bara hört positiva saker om Timrå IK. Bevisligen är man bra på att få fram och utveckla duktiga spelare och just därför känns det otroligt roligt och inspirerande att få komma till Timrå och följa med laget på resan i SHL.

Patrik Blomberg kom inför den gångna säsongen till Västerviks IK från Pantern och fick direkt den utvecklingen han själv och laget hoppades på.

Under sin enda säsong i VIK blev det 32 poäng (15+17) på 52 matcher i grundserien. Och i kvalserien var Blomberg, trots alla flyktrykten, VIK.s kanske allra mest tongivande spelare med sina fem mål framåt.

– Jag tyckte att jag steg redan förra säsongen i VIK och nu hoppas jag kunna ta ännu ett. Egentligen har jag väl alltid känt att jag haft det i mig. Men det var först i Västervik jag verkligen fick det att lossna. För i Pantern fick jag inte alls ut min potential, menar Blomberg.

Blomberg var som sagt överens med Medelpadslaget redan innan säsongen var färdigspelad.

Så att det nu blir SHL-spel kom som ett brev på posten för 24-åringen.

– Jag var inställd på att det kunde bli vilket som. Nu blev det lite som en bonus och det känns roligt. Framför allt blir det kul att se hur stor skillnaden är mot allsvenskan och hur man själv står sig.

Vet du vilken roll du är värvad för?

– Inte exakt. Timrå har varit tydliga redan från den första förhandlingen att man inte kommer att lova något. Oavsett om det blivit hockeyallsvenskan eller SHL som nu. Jag är inställd på att få kriga om en plats och jag hoppas att jag lyckas, säger Blomberg, som tidigare mest hållt till i södra Sverige.

Han fortsätter:

– Det är så klart att det kommer att bli en liten omställning när jag hållt till i Skåne nästan hela karriären. Fast det är så det är i hockeyyrket och det finns nog få spelare som inte har testat på att spela både i norr och söder. när de summerar sina karriärer.

Skönt att få sällskap av Drugge?

– Absolut. I början är det alltid skönt att ha en trygg punkt även om man brukar komma snabbt in i det. Sedan spelar även Andreas Söderberg (gammal Panterspelare) i Timrå så jag ska nog klara mig, skrattar Patrik.