Det är fortfarande ganska intensiva pass som bedrivs på PTH-isen, en dryg vecka från tävlingsspelet. Under denna vecka har passen passerat 90 minuter där en stor del alltjämt är intensiv. Sporten var på plats under onsdagen och här är några grejer som noterades under träningen.

1) Nyförvärven in i PP direkt.

I måndags anlände Gabriel Desjardins och Kevin Schulze och på onsdagens träning, deras andra med laget, var de båda i full gång under PP-spelet. Desjardins placerades i vad vi kan anta är enhet nummer ett, tillsammans med Andreas Frisk, Darren Nowick, Trevor Mingoia och Jens Holmström. Desjardins utgångsläge var framför mål men han skiftade ofta plats med Nowick. Sin rostighet till trots går det att skönja ett rejält spel och "tryck i grejerna" hos kanadensaren. Kevin Schulze positionerade sig på blålinjen i den andra enheten. Schulze spelar med en osedvanligt lång klubba och var kraftigt involverad i det som skedde. Han spelade tillsammans med Kellen Jones, Filip Suchý, Philip Rondahl och Emil Alba. Det går att se att det är två spelartyper som VIK saknat tidigare.

Artikelbild

| Klara, färdiga, kör. Desjardins var snabb på rush-momentet.

2) Wahlberg blev förbannad.

Under nämnda PP-spel blev Emil Wahlberg förbannad. Han matchades i box play och drog ett ordentligt slag med klubban i sargen mellan båsen efter att ha släppt in ett mål. Klubban fick sig en rejäl flygtur men var märkligt nog alltjämt i ett stycke när målvaktstränaren Gabriel Remelin hämtade upp den.

3) Suchý utmanade Pierre Gustavsson.

Träningen avslutades med snabba rusher och noterbart därifrån var att Filip Suchý gav explosive Pierre Gustavsson en ordentlig match mellan blålinjerna. Vid ett tillfälle firade tjeckiske Suchý med sin landsfader Jaromir Jagrs patenterade honnör-gest.

Artikelbild

| Kevin Schulze testade framför allt Viktor Östlund i PP-övningen.

4) Erik Gustafsson ritade upp.

Under boxplay-spelet ritade defensive backen Erik Gustafsson upp hur han ville att sina yngre lagkamrater Kim Johansson och Johan Svensson skulle sköta sig med en man kort. Den andra PP-enheten hade, trots att den var nykomponerad, haft ett par bra skift och det ville inte Gustafsson låta dem fortsätta med.

Artikelbild

| Kameran mer intressant än genomgången? Helt rätt Alba!

5) Ullman påminner om Erik Backman.

Ni minns väl Erik Backman? Långhårig offensiv, tacklande back under division ett-åren. Erik Ullman påminner om honom i sättet han spelar på. Ger sig gladeligen iväg på offensiva räder. Det har sin charm och sina fördelar, absolut, men det gäller att slutprodukten matchar risktagandet.