LÄS MER: VIK-fansens kamp mot psykisk ohälsa

Det var i februari som Jacob Tenemyr valde att ta en timeout från hockeyn och Västerviks IK. Någon vecka senare kom också förklaringen när 22-åringen modigt gick ut offentligt och berättade om vilket tillstånd han befunnit sig i:

"Anledningen till det är att jag bär på en depression, det är en del av min personlighet. I tolv års tid har jag vetat att jag när som helst, var som helst kan få en panikångestattack. Då handlar det bara om att överleva. Har spelat bort alla mina pengar, supit mig full mitt i veckorna trots att jag varken är spelberoende eller har alkoholproblem", skrev Tenemyr bland annat på sin Instagram.

Så när nyheten, att VIK-fansen ska skänka tio kronor för varje mål till en organisation som jobbar mot psykisk ohälsa, kom så blev Tenemyr glad.

– Först och främst är det väldigt stort gjort av dem som står bakom det här initiativet. Jag tycker rent ut sagt att det är ashäftigt. För problemen vet jag finns på flera håll inom just hockeyn, säger Tenemyr, och avslutar:

– Det behövs att vi pratar om det här. Alla bidrag och framför allt alla aktioner som visar att man faktiskt bryr sig betyder jättemycket. Det måste få vara okej att prata om psykisk ohälsa. Att inte ta allt för givet hela tiden är jätteviktigt.