Efter lördagens derbyseger över Vita Hästen var stämningen god på Västerviks IK:s söndagsträning.

Dock fattades tre spelare. Jonas Fransson skadade sig i matchen och bytte ut sig i andra perioden efter att det hade smällt till i benet.

– Han kommer inte att spela mot Pantern, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Hur länge blir han borta från spel?

– Jag vet faktiskt inte, svarar Karlin.

På söndagsträningen var det VIK-junioren Samuel Jupiter som vaktade det ena målet, men den som agerar backup till Engsund mot Pantern är Rasmus Hedström från Linköping HC:s J20-lag.

Conny Strömberg är på bättringsvägen från sin förkylning, men kommer inte heller att följa med till Malmö.

– Han kommer att vara med måndagens morgonvärmning innan vi åker, men troligtvis inte följa med och spela. Det är bättre att han fokuserar på onsdag och kan träna på tisdag så att han får två träningspass i benen innan match, tycker Karlin.

Emil Georgsson kände sig hängig efter matchen på lördagen och stannade hemma från söndagens träning.

– Det var en säkerthetsåtgärd. Det är inte omöjligt att han är med och värmer på morgonen och sen åker med. Vi får se hur han mår.

Om Georgsson inte frisknar till ersätts han av Jacob Tenemyr som i så fall går in i kedjan med Joacim Hedblad och Mats Fröshaug och gör sin första allsvenska match för VIK.

– Det vore skitroligt och väldigt speciellt eftersom VIK är min moderklubb, säger centern som har sju allsvenska matcher med IK Oskarshamn på meritlistan.

– Det är jättekul att bara få vara här.

Tycker du att det är stor skillnad på spelet här jämfört med i Kiruna där du var nu senast?

– Ja, det skiljer i tempo och passningar. Här sitter alla passningar på bladet och är man inte fokuserad går det inte bra, det gäller att vara med hela tiden varje träning

VIK har haft det ganska tufft mot Pantern under säsongen. Dock har man segrat i två av tre möten. Första matchen vann man på straffar hemma i Plivit Trade-hallen sen Nicolai Meyer kvitterat i slutminuten av ordinarie tid och Olle Liss satt sin straff. På bortaplan slog Mats Fröshaug in det avgörande målet i förlängningen. Sen hemma i januari fick man stryk på ordinarie tid med 3–4. Tre jämna fajter där ena laget har vunnit med uddamålet varje gång alltså. Det finns inte mycket som talar emot att det ska bli jämnt mellan trean och fyran i tabellen den här gången också.

VT liverapporterar från matchen på vt.se i vanlig ordning.