LÄS MER: LISTA: Så bra har VIK-spelarna varit

LÄS MER: VIK-tränaren: "Kunde suttit i en fjällstuga"

När Sporten har räknat står det klart att det i ett av de teoretiska fallen kan räcka med något så lite som nio poäng och bra målskillnad.

Artikelbild

Maximalt kan VIK få tio.

Om man leker med tanken att VIK tar fullt pott under sina resterande tre matcher så har de andra lagen följande antalet matcher kvar: Leksand 7 poäng (två), Västerås 6 poäng (tre), Karlskoga 5 poäng (två), Modo 3 poäng (två), Karlskrona 2 poäng (tre).

Nästjumbon Karlskrona har matcher kvar mot både Karlskoga och Leksand, och där får VIK hålla sina tummar för det orangeklädda laget. Detsamma gäller Modo (Västerås/Leksand) som i följande scenario kan hamna på maximalt nio poäng.

I drömscenariot därifrån återstår sedan "bara" Karlskoga-Västerås och Västerås-Karlskrona – där Västerås i så fall får ta max fyra poäng i någon kombination och Karlskrona två.

– Chansen finns uppenbarligen. Även om det behövs extremt mycket hjälp samtidigt som vi behöver vinna allt... är det så klart skönt att hoppet inte är helt släckt. Det blir lite lättare att motivera sig, säger VIK-tränaren Mattias Karlin, inför långresan till Leksand (lördag) och Örnsköldsvik (måndag).

Får något av de fem andra lagen ihop totalt elva poäng på sina sista matcher är det dock helkört för Karlins gäng.

– Vi är relativt nöjda med säsongen som sådan och vill inte kasta iväg den känslan oavsett. Någonstans blir det här ju också sista roadtripen med gänget, så vi har mycket att trycka på för att avsluta bra. Vart det sedan räcker får vi se.