Tränaren: "En nästan helgjuten insats"

Förlust, förlust, förlust, förlust, förlust, övertidsförlust – vinst. Efter sex förluster är VIK tillbaka på segerspåret via en straffseger, 4–3, mot Björklöven.

Mikael Johansson och Mattias Karlin fick se sitt lag besegra Björklöven med 4–3 på tisdagskvällen.

Mikael Johansson och Mattias Karlin fick se sitt lag besegra Björklöven med 4–3 på tisdagskvällen.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-10-15 22:00

De två poängen och – inte minst – känslan att åter vinna gjorde inte direkt ont i VIK-tränaren Mikael Johansson.

– Det är klart det känns bra och är en lättnad, det har varit lite tuffa veckor. Men nu har vi plockat poäng två matcher i rad och ikväll gjorde vi nästan en helgjuten insats, säger Johansson.

Att han lägger in ett nästan beror på andra halvan av mittperioden då VIK tappade sin 3–1-ledning till 3–3, vilket alltså var läget inför sista.

– Under dom minuterna slarvade vi lite vilket dom utnyttjar. Fram till vårt 3–1-mål spelar vi riktigt bra.

Vad är det ni gör bra?

– Laginsatsen, vi jobbar hårt, spelar stabilare än tidigare och bjuder inte på så mycket. Det är det som gäller, att spela safe hemåt i första hand.

Matchen var alltså öppen inför sista perioden – och i avslutningen testades VIK ordentligt. Bland annat fick man städa av ett 3-mot-5-underläge för att lyckas ta poängen.

– Hade vi fått oavgjort inför sista perioden borta mot Björklöven hade vi såklart tagit det. Vi fick några utvisningar emot oss och dom som fick spela då gjorde det riktigt bra, samtidigt som Samuel (Ward) i målet gjorde några vassa räddningar.

En mållös övertid följde och i en lång straffläggning blev Ken Jäger matchvinnare för VIK, vars förlustsvit stannade på sex matcher.

– Vi vill ta med oss den här matchen och stabiliteten till nästa. Nu har vi plockat poäng i några matcher och känner att vi är på rätt väg, säger Johansson.

Karta: A3 Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!