– Tittar man på deras spel i fem mot fem så har de ofta legat under. Deras power play har räddat många poäng åt dem, säger Mattias Karlin.

Men är också snabb med att lägga till:

– De har fått ihop pusslet på ett bra sätt med ett starkt försvarsspel och bra målvaktsspel.

Två hemmamatcher mot Västerås har inte genererat några poäng. Hur ska man då gå tillväga för att göra det på bortaplan?

– Vi nötte en del basgrejer som egentligen inte hade specifikt med Västerås att göra, utan snarare för att det är så vi ska och måste spela. Vi försöker skapa en förståelse för varför vi gör si och så, berättar Karlin.

– Tidigare när vi mött dem har vi haft svårt att komma igenom deras mur. Så vi måste skapa många situationer, kasta in många "löv" och hugga och slå.

Inför senaste matchen, 3–2-torsken mot BIK Karlskoga fick han två sena återbud på nyckelforwards i Victor Öhman och Trevor Mingoia. Den sistnämnde var med och tränade och "om inget oförutsett händer" kommer han till spel mot Västerås. Öhman däremot kommer inte att vara tillgänglig, då han fortfarande är sjuk. Kvar finns åtta backar och tolv forwards. Gabriel Desjardins och Andreas Frisk är fortsatt otillgängliga.

Fyra fulla femmor mot Västerås, eller?

– Nej, det har jag ganska dålig erfarenhet av. Jag har testat vid något tillfälle men backarna känner att dom inte kommer in i matchen riktigt när istiden blir så pass mycket mindre.