Inför den här säsongen valde Drugge att lämna VIK för Vita Hästen, men efter några månader i sin nya klubb ångrade han klubbvalet och valde därför att återvända till sin gamla klubb.

I lördags kväll var Oscar tillbaka i sin tidigare hemmaarena för första gången sedan klubbytet.

Det sågs inte med blida ögon av hemmapubliken och hans tidigare medspelare.

Artikelbild

I slutet av andra perioden blev Oscar rejält överkörd av Jesper Samuelsson som fick matchstraff för checking to head. Drugge föll handlöst i isen och blev liggande en stund innan han kunde ta av sig isen för egen maskin, men det var färdigspelet för den här gången.

Efter matchen ändrades Samuelsson matchstraff till match penalty. Det innebär att disciplinnämnden kommer att granska fallet.

– Vi kom tre mot två och jag blev påkörd bakifrån. Om det var fullt eller inte kan jag inte uttala mig om, säger Oscar Drugge.

Smällen tog mot huvudet.

– Om det är en hjärnskakning eller inte kan jag inte uttala mig om eftersom jag aldrig har haft en hjärnskakning tidigare. Framtiden får utvisa det.

Hemmapubliken buade unisont varje gång Drugge var i kontakt med pucken.

– Det var inget som störde mig. Det hade troligen varit likadant i Västervik om en tidigare VIK-spelare kommit tillbaka.

– Det var lite spänt innan matchen, medger Oscar.

Även Conny Strömberg tvingades bryta matchen sedan han fått en tuff smäll av Simon Mitman i sitt första byte. Conny föll baklänges i isen. Strömberg spelade vidare, men tvingades kasta in handduken i andra perioden med en befarad hjärnskakning.

– Jag tycker att Mitman skulle ha haft en femma för den tacklingen. Den var inte snygg, menar Oscar Drugge.

Förutom den tuffa smällen var Drugge besviken efteråt att det inte blev tre poäng med tanke på att VIK ledde med 4–2 inför tredje perioden.

– Vi fick visserligen en poäng på bortaplan, men givetvis känns det surt när vi leder inför tredje perioden att vi inte kan hålla undan. Det måste vi kunna förvalta på ett bättre sätt, säger Oscar Drugge.