Erik Ullman, Henrik Malmström och Adam Plant saknades alla tre när VIK bortabesegrade Vita Hästen på onsdagskvällen. Nye centern, 31-årige Rob Bordson fanns med på bussen – men skadade sig under uppvärmningen och stod över matchen. Enligt uppgifter till Sporten handlar det om ljumsk-problem på både Bordson och Plant, där ledningen i båda fallen valde att ta det säkra före det osäkra och vila nordamerikanerna, med tanke på den snabbt annalkande Örnsköldsvik-resan för premiärmatchen mot Modo den 20/9.

Beträffande Henrik Malmström så har han en gipsad hand och mycket tyder på att han inte kommer till spel varken mot Tingsryd på fredagskvällen eller premiären borta mot Modo en vecka senare.

Sporten var i kontakt med VIK:s ledning under torsdagseftermiddagen för att försöka bringa klarhet i Bordsons skadestatus. Han undersöktes på eftermiddagen men besked skulle ges först på fredagsmorgonen. Så huruvida det är något allvarligare visste vi inte i skrivande stund.

På fredagskvällen genrepar alltså VIK mot seriekonkurrenten Tingsryd. Smålandskollegan har under försäsongen gått starkt och vunnit sju raka matcher: mot Karlskrona, Kristianstad x2, Stjernen, Sarpsborg, Nybro och Troja/Ljungby.

Sporten är på plats i Plivit Arena och rapporterar direkt från sista träningsmatchen. Matchen börjar 19:00 och rapporteringen cirka 18:45. Håll utkik på sajten under dagen för senaste nytt kring skadeläget.